fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Стиль життя
  • Знайомство з ляльками, дегустація чіабати, арт-терапія і осіннє дефіле: як цікаво та корисно провести вихідні у Франківську

Знайомство з ляльками, дегустація чіабати, арт-терапія і осіннє дефіле: як цікаво та корисно провести вихідні у Франківську

Стиль життя 09:34, 02.09, 2017

Щоб відірватися від буденності, драйвово провести останні теплі дні в цьому році, отримати заряд позитиву та з натхненням стартувати в марафоні щоденних справ, відпочиваємо разом із КУРСом. Осінні акценти – запашні, смачні, теплі і кольорові.

Відкриваємо сезон із Театром ляльок

1

У суботу, 2 вересня, Івано-Франківський театр ляльок імені Марійки Підгірянки розпочинає 73-й театральний сезон. Маленьким глядачам обіцяють насичену і цікаву програму:

Об 11.00 на площі перед ляльковим теаром відбудеться вуличний перформанс "Знайомство з лялькою".

Об 11:15 там само розгорнуть театралізоване дійство "Ляльки запрошують".

Об 11:35 год. відкриють виставку творчих робіт вихованців Івано-Франківського міського центру дитячої та юнацької творчості "Кольоровий світ дитинства".

О 12 год. розпочнеться прем’єра вистави "Бабуся і Ведмідь".

Продовження свята – в неділю. Вартість квитка – 40 грн.

Місце: Театр ляльок, вул. Незалежності, 10.

Час: з 11.00

Йдемо на дегустацію чіабати

2

В неділю, 3 вересня, у Франківську відбудеться щорічне "Свято хліба". Булочки, плетенки, багети, чіабата… Найкращі пекарі України з'їдуться на фестиваль і готуватимуть для гостей просто неба – на центральній площі міста.

Таке свято на Прикарпатті проводять вже сьомий рік поспіль. Організатори кажуть, що це можливість популяризувати старовинне ремесло та почастувати франківців. Що важливіше для вас – визначайтеся. В будь-якому разі, хлібопекарська галузь переживає зараз "ренесанс" – епоху відродження.

Місце: площа Ринок

Час: 9.00 – 17.00

Двіжуємо здорово

3

З нагоди річниці ресторан здорового харчування Zdorovyй в неділю, 3 вересня, влаштовує вечірку. «Здоровий двіж» підтримали АЛЬЯНС спортклуб, Soloway Dance Centre, Gorgany Івано-Франківськ. 

В програмі свята – розіграші, конкурси та змагання – призи та подарунки. Розваги для дітей – танці з фарбами-холі та іншими сюрпризами. Діджей та фуршет. Дрес-код – зелений елемент одягу. Вхід вільний.

Місце: вул. Володимира Великого, 10

Час: з 16.00

Повертаємося у дитинство родиною

4

В неділю франківцям пропонують майстер-клас "Текстильна іграшка". Якщо ви любите творити та готові пригадати дитинство – це чудова нагода не тільки отримати результат, але й насолодитися самим плином роботи через занурення у казковий світ іграшок. Тривалість – від години до 8 годин, залежно від складності роботи та обраного формату. На майстер-клас можна зголошуватися і дорослим, і дітям, і родинами. Сімейні handmade therapy зазвичай найбільш тривалі і найцікавіші. Матеріали включені. Готову річ забираєте із собою. Заняття проводить арт-терапевт. Попередній запис за тел: 097 32 59 005 або п/п https://www.facebook.com/LesjaRebrik.
Вартість – від 150 грн.

Місце: вул. Незалежності, "Чарівний куферок" (біля "Букініста").

Час: 13.00-16.00

Збираємо себе у кольоровий пазл

5

Індивідуальні заняття з арт-терапії для дітей проходять щонеділі у "Чарівному куферку". Впродовж години працюють із казкою, з ляльками, з кольором – делікатно та ненав’язливо. Аби проявити те, що є достоту у кожному із нас – схильності, таланти, обдарування. Відкрити свої можливості, додати у розвитку креативності та мотивації пропонують передовсім підліткам – від 13 років.

Також для дітей і дорослих пропонують кризову арт-терапію. Це можливість малювати, аби мати змогу виразити свою внутрішню силу через барви. Слухати/читати/писати казки, аби мати змогу долучитися до потужного ресурсного спадку колективної образної системи. Писати вірші і тексти, аби дати собі можливість вилитися через слово. Створювати/гратися/розкривати суть ляльок, лялечок, бо це можливість відчути красу власної душі у символах. Вдатися до медитативної арт-терапії, бо це незамінна можливість безпосереднього самопізнання.

"Арт-терапія – це не розбирання себе на кусочки. Це можливість зібрати себе воєдино", – зазначають організатори.

Попередній запис за тел: 097 32 59 005 або п/п https://www.facebook.com/LesjaRebrik.
Вартість заняття 120 грн, тривалість – година. Час за домовленістю.

Місце: вул. Незалежності, "Чарівний куферок" (біля "Букініста").

Відкриваємо осінній сезон на "Квадраті Курбаса"

6

Незмінний формат недільного відпочинку у середмісті Франківська на вулиці Леся Курбаса. Щоправда, простір "Квадрат Курбаса" розкладає вже осінні акценти.

У поєднанні прекрасної музики, смачних напоїв та теплого вечора пропонують зустріти осінь на Квадраті Курбаса. "Цієї неділі до нас завітають Рома Маланин (Roma Malanyn) та Вася Данчук, які створять незабутню атмосферу, виконуючи авторські пісні під акомпанемент акустичної гітари", – анонсують організатори.

Але відкриє "Квадрат" Johnny Cracker – талановитий фотограф, який представить свої роботи та поділиться баченням світу крізь об'єктив камери. Вуличну фотовиставку можна буде розібрати – щоб обрати надихаюче фото і по завершенню експозиції забрати його додому, слід підійти особисто до Johnny Cracker або Katerina Bagamolova.

Також цієї неділі "Квадрат" презентує роботи місцевих модельєрок. Подруги  Христина Мацейків та Solomia Butkovska продемонструють свої міні колекції одягу. На дефіле, що стартує о 18.00, покажуть, в якому одязі доречно пережити цей сезон.

Місце: вул. Леся Курбаса

Час: з 16.00 до 22.00

Занурюємося у ритми ретро

7

Ретро-вечірка в Atmosfera Club поверне в давні, по-своєму гарні та веселі часи. Ритми, які лунали в 1990-ті, 2000-ні запалять dj Дира та незмінний ведучий MC Malinin. Резерв столів: 095 0000851, 096 0000851

Вхід безкоштовний, ВІП – 100 грн.

Місце: вул. Гетьмана Мазепи, 168.

Час: з 22.00

Ловимо нові барви у Карпатах

"KOSIV BARVY DAY" допоможе в неділю, 3 вересня, отримати заряд позитиву, натхнення та досить приємних вражень. Спершу відбудеться битва яскравими фарбами холі, а вже ввечері з коцами чи спальниками – кінопоказ. Організатори запрошують до літньої сцени, щоб разом подивитися фільм під зорями.

Участь – безкоштовна. Більше – тут.

Місце: місто Косів Івано-Франківська область

Час: 15.00-22.30. 

8

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: