fbpx

Знайшла пару: орнітологи вперше вдало повернули в дику природу чорного лелеку, що виріс у неволі. ВІДЕО

Суспільство 13:39, 17.01, 2019

Тільки одна з трьох дитинчат чорного лелеки, які виросли у Центрі реабілітації диких тварин Галицького НПП на Прикарпатті та були вигодувані людьми, адаптувалася в дикій природі і навіть знайшла пару. Це перший успішний випадок із червонокнижною птахою.

Червонокнижний птах народився у Київському зоопарку, а жити на волі вчився на Прикарпатті. І ось тепер його побачили на зимівлі у Греції.

КУРС писав, що рідкісний лелека, якого виходили у Галицькому НПП, зимує на грецькому острові Лесбос

Цей птах народжений у 2017 році в Київському зоологічному парку загальнодержавного значення в рамках програми розведення чорного лелеки в неволі. У 2018 році, разом із двома іншими, лелека був переданий до Центру реабілітації диких тварин Галицького НПП Eco-Halych: Wildlife Rehab Реабілітація дикої природи, де протягом півтора місяця їх навчали самостійно харчуватися.

Науковці визнають: не всі вірили, що експеримент вдасться, і порівнюють його із висадкою людини на Місяць, йдеться в сюжеті ТСН. 

Потішило орнітологів те, що самка чорного лелеки, якій вдалося успішно адаптуватися в природі, перед тим, як відлетіти в теплі краї, знайшла пару – дикого лелеку. 

На Прикарпатті птахів чекають через три роки – тоді птиця буде готовою виводити дитинчат. А для цього лелеки завжди повертаються туди, де виросли. 

 

Нагадаємо, рідкісних чорних лелек з Галицького Національного природного парку випустили на волю у серпні минулого року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: