fbpx

Знайшли причину вірусу Petya.A

Суспільство 22:46, 04.07, 2017

Українську компанію з податкового програмного забезпечення M.E.Doc звинувачують у тому, що саме вона стала причиною глобальної кібератаки вірусу Petya.A.

Про це в інтерв'ю Associated Press розповів начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк.

Розробники M.E.Doc знали про проблеми з безпекою, але ніяких заходів не вживали, каже Демедюк.

"Вони знали про це. Їм багато разів говорили про це творці антивірусів. Через таку халатність розробники зіткнуться з кримінальною відповідальністю", – сказав начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк.

Програмісти впевнені, що вірус Petya.A атакував українців за допомогою шкідливого оновлення програмного забезпечення M.E.Doc. Його використовують у бухгалтеріях на підприємствах на території України.

Як писав КУРС, у вівторок, 27 червня, велика кількість українських компаній постраждала від масштабної хакерської атаки Petya.A. Банки, ЗМІ, мережі заправок, енергокомпанії України, урядові портали були атаковані вірусом, схожим на WannaCry. Експерти з кібербезпеки зазначають, що це найбільш масштабна хакерська атака за всю історію України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: