fbpx

ЗНО нарешті стало неминучою умовою вступу до українських університетів

Суспільство 10:46, 10.10, 2014

Остання шпаринка в законах, яка дозволяла уникати тестування, зникла. ЗНО з 2015 року стане обов'язковим для всіх абітурієнтів. Навіть для тих, хто йтиме до вишів після навчання в закладах середньої спеціальної освіти.

Принцип, коли випускник школи вступав до коледжу чи технікуму, а потім переходив одразу на другий курс університету, не складаючи зовнішнього оцінювання, з нового року не працюватиме, передає ТСН.

За словами директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука, наступної вступної кампанії виші просто не прийматимуть документи без результатів ЗНО. Це є вимогою нового закону про вищу освіту, котрий набув чинності в серпні цього року.

"Всі, хто вступає для здобуття вищої освіти, повинні проходити зовнішнє незалежне оцінювання. Тобто навіть ота шпаринка, яка існувала у нас до цього року, коли ті, хто вступав у технікуми, в коледжі, а потім ішов на другий курс університету, і таким чином уникали ЗНО, – тепер ця шпаринка зникає. Не зможуть подавати документи до університетів ті, хто не склав ЗНО",  пояснив Лікарчук.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: