fbpx

ЗНО з математики стане обов’язковим для усіх випускників

Суспільство 19:27, 26.04, 2019

З 2021 року для випускників шкіл буде запроваджено дворівневе ЗНО з української мови та математики.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє Укрінформ.
"Ми запровадимо з 2021 року дворівневий іспит з української мови, це буде базовий рівень українська мова як державна і поглиблене вивчення  українська мова та література. З 2021 року ми плануємо запровадити обов'язковий іспит з математики для усіх випускників. Це означає, що випускники 9-х класів цього року будуть уже готуватися до такого іспиту. Як логіка: перш за все базові навички з математики необхідні кожній людині  вони розвивають логічне і абстрактне мислення. Крім того, ми бачимо, як усі країни, які хочуть посилити свій інноваційний потенціал, вводять обов'язковий іспит з математики. Цей іспит буде дворівневий, тобто можуть обрати: гуманітарії – перший рівень, для тих, хто вступає в технічні виші на технічні спеціальності,  поглиблений рівень математики. Історія України та англійська мова будуть на вибір",  сказала Гриневич.
Таким чином, обов'язковим ЗНО в 2021 році стануть українська мова та література  2-рівневий іспит, математика  2 рівні складності, історія України або іноземна мова на вибір і додатковий предмет за вибором учня.
ЗНО пройде з 21 травня по 13 червня. З 14 по 25 червня  оголошення результатів. Додаткова сесія ЗНО з 26 червня по 12 липня. ЗНО проводитиметься з 11 предметів.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: