fbpx

Винищувач, пожежна машина та кенді-карт: у Франківську відбувся яскравий Парад візочків. ФОТО

Стиль життя 11:24, 31.05, 2018

Сьогодні на Вічевому майдані в Івано-Франківську відбувся XII Парад візочків. Участь взяли вісім команд.

Диретор ТРК "Вежа" та співініціатор проведення Параду візочків Олена Третяк розповідає, що така ідея зародилася 12 років тому, а ініціював її Віталій Яворський. Щороку участь у заході беруть по 10-20 сімей, серед яких є такі, які долучаються не вперше. Бувають креативні візки, які ніколи не повторюються. 

"Наша основна мета була, щоб згутрувати сім'ю. Основне – це не зробити візочок для дитини, а щоб мама і тато разом зробили цей візочок, щоб знайшли час, щоб мама переконала тата: "Ти знаєш, коханий? Нам треба разом попрацювати". Це потім залишиться в їхніх сімейних спогадах", – каже Олена Третяк.

Сім'я Віри та Юрія Хом'яків згуртувалася, аби разом створити візочок-пожежну машину. Допомагали діти Мар'яна, Матвійко та Марко, а однорічний Миколка – водій пожежної машини. Працювали дві ночі. Витратили дві банки клею і дві банки фарби.  Спільними зусиллями їм вдалося зайняти цього року перше місце.

1

"Ми полюбили разом всі робити візки. Минулого року нам не вийшло брати участь і ми дуже сумували, тому що ідей повно і в нас є багато персонажів, які можуть втілити різні образи. Ми дуже хотіли і цього року всі разом зробили візок, – розповідає Віра. – Це веселе проведення часу разом, красиві спогади, діти всі в захопленні, а Миколка має свою пожежну машину і буде пожежником. Тому це дуже весело". 

Участь у Параді візків сім'я бере не вперше. Перемогу здобули одного разу, коли втілились у справжніх хом'ячків. Іншого разу отримали четверте місце, коли поставили казку "Червона шапочка".

Наталія Слободян з доньками придумали кенді-карт, де 7-місячна Вероніка  продавець солодощів. Допомагала 11-річна донька Христина. На створення візка пішло два дні.

"Цікаво і долучитися, і подивитися на інших учасників. Це людей об'єднує", – каже Наталія.

Один із переможців – візок-"Х-крилий винищувач Т-95" на основі фільму "Зоряні війни". Його створила сім'я Білих, а команду назвали "Повстанці зоряних воєн". Мама Вікторія каже, що це була ідея її чоловіка-фаната кінострічки. Батьки та троє дітей створювали винищувач близько трьох тижнів. Плідна праця принесла сім'ї друге місце на Параді візків.

"Мета нашої участі в цьому проекті – об'єднання нашої сім'ї, створити цікавий візок, який би мав виграти, і, напевно, самореалізація. А для дітей це перш за все свято, спогад, який залишиться на все життя", – зазначає Вікторія.

2

Сім'я теж бере участь не вперше. Раніше займали друге і третє місця.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: