fbpx

Зручні дитячі матраци

Суспільство 15:50, 13.12, 2018

Коли в родині з’являється малюк, батьки мусять подумати про вибір найкращого матрацу для нього. Але не кожен зуміє зробити правильний вибір – в нібито простій справі є чимало нюансів. Дитина росте, змінюються її потреби – все це треба знати і врахувати.

Про тонкощі вибору зручного матрацу дитячого і піде мова далі.

 

Правила вибору матрацу для дитини

Перше, на що потрібно орієнтуватись, – наявність сертифіката, що підтверджує високу якість товару. Потрібно, щоб обрана модель була створена з дотриманням усіх вимог та встановлених норм. І сертифікат, який підтверджує, що виріб не загрожує здоров’ю дитини, точно теж не буде зайвим.

1

Зверніть уваги на такі особливості:

  • Матраци для маленьких дітей обов’язково жорсткі. Це потрібно для несформованих вигинів дитячого хребта.
  • Діткам у віці 2-6 років підійдуть безпружинні матраци.
  • Діти віком 6-14 років будуть комфортно відпочивати на виробах високої та середньої жорсткості.
  • Для підлітків підійдуть матраци з незалежним пружинним блоком.

 

Розміри дитячих матраців

Стандартних розмірів не існує. Довжина може бути від 120 до 140 см, а ширина від 60 до 75 см. Якщо за розмірами він буде меншим, ніж ліжко, по краях будуть порожнини, що може призвести до травм.

Матрац та каркас до нього незалежно від того, які саме моделі ви обираєте, повинні бути безпечними й ідеально підібраними один до одного.

 

Вибираємо наповнювач

Від наповнювача залежить, буде матрац м'яким чи жорстким. Для новонароджених підходять натуральні вироби, за допомогою яких можна уникнути алергій, пріння, випарів.

Найбільш популярними наповнювачами для дитячих матраців прийнято вважати латекс, кокосове волокно і пінополіуретан:

  • Латексні вироби добре вентилюються, оскільки мають пористу структуру. Вони дуже пружні та не втрачають своєї форми. В таких виробах немає кліщів.
  • Кокосове волокно розподіляє навантаження на хребет та забезпечує повноцінний сон. Влітку такий виріб дихає, а взимку утримує тепло.
  • Пінополіуретан – матеріал пружний, дихаючий. Але якщо порівняти його з попередніми моделями, можна помітити багато недоліків.

Щоб зробити гарну покупку і зберегти чималі гроші, придбайте ортопедичний матрац в інтернет-магазині. Матраци дитячі зараз представлені у великому різноманітті, тож не втрачайте свого шансу на придбання якісного товару, що буде слугувати не один рік.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: