fbpx

ЗСУ привели в бойову готовність резервні підрозділи через ситуацію в окупованому Луганську

Суспільство 18:05, 22.11, 2017

Були зафіксовані колони військової техніки з особовим складом, бронетранспортери. Інформація про танки, які нібито заходили, не підтвердилася, повідомив речник штабу АТО.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник Міноборони з питань АТО, полковник Андрій Лисенко, передає Цензор.НЕТ.

"Справа в тому, що, так би мовити, завдяки бойовій активності окупантів на передовій наші підрозділи перебувають в постійній бойовій готовності. Вони завжди спостерігають за ситуацією. Зараз ми більше уваги приділяємо ситуації в Луганську і навколо міста.
 
Відразу зніму всі питання щодо підвищення готовності. Вона і так висока, далі збільшувати нікуди, тому що воїни перебувають у стані постійної бойової готовності – відбити атаку тощо. Також приведені в готовність наші резервні сили. Сили, які перебувають у місцях відводу техніки, яка за Мінськими домовленостями зараз контролюється, зокрема представниками місії ОБСЄ.
 
Якщо ситуація буде загострюватися, ми будемо вживати всіх необхідних заходів для того, щоб ворог не просунувся вперед. Для цього ми обов'язково будемо інформувати наших західних партнерів. Також будемо вживати всіх заходів для того, щоб не постраждало місцеве населення", – повідомив Лисенко.

За його словами, були зафіксовані колони військової техніки з особовим складом, бронетранспортери. Інформація про танки, які нібито заходили, не підтвердилася. 

"Справа в тому, що в Луганську і навколо і так досить цієї техніки, так, що в них не вистачає механіків-водіїв, щоб цю всю техніку підняти по тривозі і відбути в район. Ми за ситуацією стежимо. Працюють наші оперативні канали. Здійснюється розвідка, зокрема повітряна. До цієї ситуації зараз прикута увага багатьох розвідувальних підрозділів, зокрема іноземних держав", – прокоментував Лисенко інформацію про передачу додаткової техніки найманцям з Росії.

Нагадаємо, 20 листопада ватажок терористичної організації "ЛНР" Ігор Плотницький відправив так званого міністра МВС Ігоря Корнета у відставку – "у зв'язку з порушенням щодо нього кримінальної справи". Корнет відмовився підкорятися цьому наказу. 21 листопада центр окупованого Луганська зайняли озброєні люди в камуфляжній формі без розпізнавальних знаків. Вони не пред'являли жодних вимог, але блокували доступ до деяких будівель. Свою присутність на вулицях Луганська озброєні люди пояснили "наказом" "МВС "ЛНР". Плотницький "наказав" їм звільнити місто, але вони "наказ" проігнорували. Пізніше ватажок терористичної організації "ЛНР" Ігор Плотницький назвав "нелегітимними" дії відстороненого 20 листопада від посади так званого міністра внутрішніх справ Ігоря Корнета.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: