fbpx

1600 експрес-тестів COVID-19 на Франківщину придбали через Prozorro

Суспільство 13:17, 29.03, 2020

Івано-Франківщина – в трійці областей, де держструктури придбали експрес-тести на коронавірусну хворобу.

Масове тестування населення – це найбільш дієвий спосіб зупинити поширення коронавірусу в країні. Адже це дає змогу оперативно виявляти інфікованих людей, надавати їм вчасну медичну допомогу та ізолювати від оточення, вважають медики ВООЗ.

Аналітики проєкту DOZORRO зібрали дані про всі закупівлі тестів для діагностики коронавірусу в системі Prozorro, йдеться на сторінці системи у фейсбуці.

Станом на 25 березня через Prozorro державні структури закупили майже 15 тисяч тестів на суму 7,2 млн грн.

Більшість з них — тести на антитіла (експрес-тести).

ПЛР-тести, які є найбільш точним методом діагностики COVID-19, купували через Prozorro в Тернополі (150 штук) та Львові (250 штук).

Найбільше тестів на коронавірус купили в Київській (5600), Івано-Франківській (1600) та Харківській областях (1400).

У Чернівецькій, Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській і Рівненській областях не замовили жодного тесту через Prozorro. Можна припустити, що ці області отримали їх від МОЗ.

Не всі тести для виявлення коронавірусу купували через Prozorro:

◾ 11 березня МОЗ повідомило, що за кошти міністерства закупили майже 20 тис. упаковок швидких тестів на COVID-19, що дозволить протестувати понад 90 тисяч осіб.

◾ 23 березня в Україну з Китаю було доставлено 250 тисяч експрес-тестів, а також ПЛР-тести для діагностики коронавірусу.

Серед найбільших постачальників тестів на Prozorro: КП “Фармація” (2150 тестів), ТОВ “АЛТ УКРАЇНА ЛТД” (2000 тестів) та ТОВ “МЕДБІОАЛЬЯНС” (1816). Усі тести на коронавірус, що є в Україні, іноземного виробництва.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: