fbpx

2022-й стане роком Української повстанської армії на Франківщині

Суспільство 15:40, 03.06, 2021

На Прикарпатті розпочинають підготовку до святкування 80-ї річниці Української повстанської армії. З нагоди свята 2022 рік в області стане роком УПА.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Андрій Бойчук. За словами очільника області, історія світу не знає аналогів нашим повстанцям.

“УПА не була державною армією, люди ставали її членами свідомо. Вони розуміли, чому йдуть на війну, кого захищають і проти кого воюють, – зазначив Андрій Бойчук. – Українська повстанська армія одночасно боролась із двома найжорстокішими окупантами – більшовицькою Росією та нацистською Німеччиною. Коли з двох сторін Україну намагалися поневолити, повстанці відстоювали свою країну. Для них було краще померти у бою, ніж жити на рідній, але невільній землі”.

Бойчук дав доручення керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації підготувати пропозиції щодо належної організації та відзначення 80-річчя створення Української повстанської армії. Також до цього процесу запрошують долучитися громадськість.

“Наш обов’язок – гідно відзначити річницю. Ми маємо згадати та подякувати кожному повстанцю, який боровся за Україну. Ми повинні шанувати тих, хто продовжує велику справу УПА”, – наголосив голова облдержадміністрації.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: