fbpx

У морозиві та сирі знайшли шкідливі речовини – продукти вилучать з продажу

Суспільство 13:45, 06.08, 2021

У кількох продуктах, імпортованих в Україну з-за кордону, виявили шкідливі речовини. Харчі мусять бути вилучені з продажу.

Про це повідомили у головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з посиланням на інформацію з системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів RASFF.

Так, несанкціоновану речовину етиленоксид було виявлено у стабілізаторі Lugomme, що використовувався у виробництві морозива, яке експортувалося з Франції (виробник: Mars Wrigley Confectionery, Steinbourg) до України (отримувач: ТОВ «ТОРГОВА ФІРМА «РУДЬ», вул. Тваринників, 8 с. Шпитьки, Київська область, 08122).

Також оксид етилену знайшли у гумці рожкового дерева з Німеччини (постачальник: ROEPER), з якого були виготовлені харчові добавки (Stab 2000, Super Neutrose Boite), що експортувались з Франції (виробник: LOUIS FRANCOIS, Marne la Vallee) до України (отримувач: TOB «ФАРІНА.ЮА», вул. 23 Серпня, буд. 49 В, кім. 25, м. Харків, 61103).

Крім того, виявили несанкціоновану добавку-стабілізатор  в м’якому сирі з Туреччини, що експортувався з Польщі (виробник: BEL POLSKA Sp. z.o.o., Poland) до України (отримувач: TOB «Укрлогістика», вул. В’ячеслава Чорновола, 46А, м. Вишневе, Київська область, 08133).

В обласному ГУ Держпродспоживслужби нагадали, що слід негайно вилучити ці харчові продукти з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про це Держпродспоживслужбу.

Етиленоксид (оксид етилену) – органічна хімічна речовина, отрута для теплокровних тварин і людини, має канцерогенну, мутагенну, подразнюючу і наркотичну дію. Може спричинити сильний головний біль, задишку, нудоту і блювоту.

У морозиві та сирі знайшли шкідливі речовини – продукти вилучать з продажу 1

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: