fbpx

4700 учнів та пів тисячі педагогів на самоізоляції, 26 прикарпатських шкіл вчаться дистанційно

Суспільство 16:16, 20.10, 2020

На Прикарпатті зростає кількість хворих на коронавірус, констатують в облдержадміністрації.

Так, за останню добу недугу підтверджено у 221 жителя Івано-Франківщини.

Наразі у закладах охорони здоров’я, в яких розгорнуто 1851 ліжко-місце, перебувають 1012 пацієнтів, – а це 54,7%. Вчора ОДА звітувала про 51% зайнятих ліжок.

Киснем забезпечено 751 ліжко (41%), йшлося на онлайн-брифінгу за участю заступників керівників департаментів охорони здоров’я і освіти, науки та молодіжної політики ОДА.

За словами заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимира Дзьомбака, у разі значного погіршення ситуації в області будуть готувати заклади для розгортання додаткових місць задля прийому та лікування хворих на коронавірус.

Слід додати, що наразі на COVID-19 вже захворіло 811 дітей. Від початку року захворіли 141 учень та 312 вчителів. Наразі хворими є 88 учнів і 191 працівник школи. Найбільше випадків зафіксовано в Івано-Франківську, Косівському та Снятинському районах.

КУРС писав, що ІФ ОДА рекомендує школам відправити дітей на канікули з 23 по 30 жовтня

Як зазначив заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Андрій Сташків, рішення про такі дії прийматимуть педагогічні ради освітніх закладів.

На сьогодні 4700 учнів та 564 педагогічних працівників перебувають на самоізоляції. Дистанційне навчання запроваджено у 26 школах Прикарпаття.

Під час брифінгу розповіли про 8-річного хлопчика, котрий помер у суботу від ускладнень, спричинених коронавірусом. Володимир Дзьомбак зазначив, що у дитини були супутні соматичні захворювання. Цей випадок розслідує комісія.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: