fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • Депутат облради Андрій Марійчин розповів про важливість розвитку зимового спорту на Прикарпатті

Депутат облради Андрій Марійчин розповів про важливість розвитку зимового спорту на Прикарпатті

Спорт 16:55, 13.11, 2019

Івано-Франківська область має всі підстави, щоб стати потужним туристичним центром, розвинувши при цьому зимовий спорт. Про це розповів депутат Івано-Франківської обласної ради від партії «ВОЛЯ» Андрій Марійчин в ефірі програми «Про головне в деталях» на ОТБ «Галичина».

Він зазначив, що той стан зимових видів спорту, який ми маємо на цей час, є на нульовому рівні.

«Зараз нам потрібні зовсім інші методи фінансування, щоб ми могли говорити в майбутньому про проведення олімпіади на території України. Прикарпаття – край туризму, локомотивом його є зимовий вид спорту. Але чомусь він не розвивається на належному рівні», – говорить Марійчин.

Депутат подякував обласній раді, її керівництву за те, що дискусія щодо розвитку спорту уже розпочалась: «І зараз нам треба сформувати стратегію і саму формулу, як його винести на вищий рівень. Ми не є гірші словаків, чехів, поляків, але ми маємо свою культуру, історію, спадщину. Нам потрібно подумати, як об’єднати ці всі складові, щоб ми могли організувати і піднести спорт».

Андрій Марійчин розповів і про важливість створення спортивних клубів.

«Зрозуміло, що основу і базу має надати держава. Але далі має розвиватися клубний спорт. Тобто не тільки держава повинна фінансувати, але до виховання спортсменів високого рівня і стандартів повинні долучатися родичі, громади. Вони мають бути в цьому зацікавлені. Чим більше буде таких клубів, тим більше зможемо знаходити тих спортивних зірок, яких рано чи пізно виводитимемо на міжнародні арени».

Депутат також зачепив тему відновлення трампліну у Ворохті.

«Якщо держава виділить на це кошти, то це матиме свої наслідки і зачепить індустрію спортивного туризму. Сюди масово приїжджатимуть люди до України як туристи. Чомусь в нас аспект спортивного туризму взагалі не існує. І це при тому, що ми маємо всі підстави для його розвитку. Це, в свою чергу, потягне за собою розвиток економіки та інших сфер. Тому до зимового спорту треба приділяти максимум уваги», – вважає Андрій Марічин.

На його думку, гірськолижний спорт на Прикарпатті повинен стати основою для комерційного спортивного туризму.

«Зараз ми не використовуємо всі наші можливості та природні ресурси. Але в є зачатки щодо розвитку цього спорту. Буковель має спортивну школу. Створили і у Ворохті обласну дитячу юнацьку школу. Але треба, щоб їх ставало все більше і була конкуренція між ними», – говорить Марійчин.

Пресслужба

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: