fbpx

Марцінків анонсує кадрові зміни у менеджменті та команді МФК «Прикарпаття»

Спорт 10:23, 28.05, 2021

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків поразки МФК «Прикарпаття» назвав тимчасовими проблемами та анонсував кадрові зміни у менеджменті та команді футбольного клубу. Про це він заявив в ефірі ТРК «Вежа».

«Розумію вболівальників, але я завжди вірю в нашу команду. Ми дали шанс місцевим футболістам грати. Результат дійсно не той, якого ми очікували у Першій лізі. Вірю в те, що ми зараз залишимося в Першій лізі, проведемо кадрові зміни, тобто і в менеджменті, і в футбольному клубі. Далі так тривати не може. Я хочу сподіватися, що будуть кращі результати. Але все-таки до головної команди у нас ціла інфраструктура прив’язана:  і дитяча команда, і дитячий футбол, і юнацький футбол, і обласний футбол, і чемпіонат міста. Тобто це велика інфраструктура. Це велика кількість дітей, молоді і старшого покоління, яке зав’язане на футбольному клубі. Тимчасові труднощі мають просто загартовувати, і треба рухатися далі», – сказав Марцінків.

Міський голова також повідомив, що місто не має коштів на реконструкцію стадіону «Рух», який може втратити право приймати матчі Першої ліги через невідповідність критеріям стадіонів другої категорії УАФ.

Але місто розглядає можливість використовувати для ігор стадіон  Івано-Франківського національного університету нафти і газу.

«На базі університету у нас є домовленість грати ігри, просто ми повинні ліцензувати стадіон на певний період часу», – сказав Марцінків.

Невдачі Прикарпаття він назвав «тимчасовими проблемами».

«Ясно, що треба підсилюватися, треба прощатися з деякими гравцями, які забули, де вони грають і завдяки чому вони грають, а грають вони завдяки великій допомозі не тільки міського бюджету, а й меценатів, які допомагають, щоб футбольний клуб був на плаву», – сказав Марцінків.

За два тури до завершення чемпіонату «Прикарпаття» посідає 14-те місце у турнірній таблиці. Від зони вильоту франківців відділяє одне очко.

Нагадаємо, вийти із зони вильоту франківцям допомогла перемога над “Агробізнес” (Волочиськ). Втім, після того «Прикарпаття» програло харківському «Металісту-1925» та «Альянсу» – команді із Липової Долини.

Втім, «Прикарпаття» має зіграти на одну гру більше, ніж конкуренти, за збереження прописки у Першій лізі. 30 травня «Прикарпаття» в  Івано-Франківську зіграє перенесений матч 15 туру з «Авангардом». 5 червня теж вдома з «Волинню» і завершить чемпіонат 12 червня виїзним поєдинком проти «Авангарду».

Як повідомляв КУРС, 1 травня після поразки від «Миколаєва» у 24-му турі Першої ліги (0:1) у відставку був відправлений головний тренер івано-франківської команди Руслан Мостовий.

Зараз тимчасово обов’язки головного тренера виконує Олег Рипан, який відповідав в «Прикарпатті» за підготовку воротарів.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: