fbpx

Молодіжка "Голосу" провела у Франківську шаховий турнір

Спорт 21:15, 20.07, 2020

Сьогодні, у Міжнародний день шахів, молодіжка Івано-Франківського осередку партії “Голос” провела шаховий турнір разом з Івано-Франківською обласною федерацією шахів.

Молодіжка "Голосу" провела у Франківську шаховий турнір 1

«Шахи не просто цікава настільна гра! Вони розвивають логіку, мислення та аналітичні здібності у гравців. Тому важливо, щоб молодь Прикарпаття грала та шанувала цю давню елітну гру. Команда «Голосу» вшанувала Всесвітній день шахів проведенням шахових змагань серед представників усіх вікових категорій — від 6 до 40 років!» – сказав керівник молодіжної організації Івано-Франківського осередку «Голосу» Максим Корнієнко.

У турнірі взяли участь півтора десятка учасників – від початківців до професіоналів.

Молодіжка "Голосу" провела у Франківську шаховий турнір 2

«Шахи – це єдиний інтелектуальний вид спорту. Якщо дитина починає грати в шахи, то стає успішною і з інших предметів – краще засвоює мови, за математику навіть не говорю», – зауважила представниця обласної федерації шахів Наталія Палагіцька.

Молодіжка "Голосу" провела у Франківську шаховий турнір 3

З 1966 року з ініціативи Всесвітньої шахової федерації ФІДЕ 20 липня святкують Міжнародний день шахів. Шахісти вибрали цю дату, тому що саме в цей день 1924 року в Парижі була заснована їх федерація.
Свято відзначається в 178 країнах, а з 2011 року воно є й Днем шахів в Україні.

Молодіжка "Голосу" провела у Франківську шаховий турнір 4

ПРОМО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: