fbpx

На базі ІФНТУНГ хочуть створити "Академію футболу"

Спорт 11:56, 15.07, 2019

З метою залучення молоді до спорту та до здобуття вищої освіти в університеті, а також задля участі у змаганнях студентської чи аматорської ліги в ІФНТУНГ підписали угоду про створення на базі університету «Академії футболу».

Днями договір про спіпрацю підписали Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, Громадська організація «Дитячо-юнацький футбольний клуб «НІКА-05» (ДЮФК «Ніка-05») та Вовчинецька сільська рада.

“Для ефективного розвитку дитячо-юнацького футболу та популяризації спорту загалом перш за все потрібні такі складові: перспективна молодь (а вона, без сумніву, є як серед дітей, так і серед студентів); якісний викладацький склад (тут ми можемо бути впевнені, адже тренери ДЮФК «Ніка-05» одні з найкращих), а також відповідні матеріально-технічні ресурси, які є як на території Вовчинецької сільської ради, так і в ІФНТУНГ”, – розповів перший проректор університету Олег Мандрик.

Він також нагадав, що на базі ІФНТУНГ функціонує спортивний комплекс ім. Гемби, який є другим в Україні за масштабами (5 га) та єдиним в області, що відповідає нормативам олімпійських спортивних споруд. Його нещодавно реконструювали: уклали новий газон, облаштували систему автоматичного поливу поля та дренажну систему, встановили поліуританове покриття бігових доріжок, вмонтували огорожу, залишається – розмітка футбольного поля.

“Якщо ми разом з ДЮФК «Ніка-05» та Вовчинецькою сільською радою об’єднаємо зусилля, то, цілком можливо, що саме наша «Академія футболу» стане основним осередком формування чемпіонів всеукраїнського, а то і міжнародного рівнів”, – додав Мандрик.

Про взаємовигідну співпрацю між сторонами, безперервне навчання футболістів, починаючи від дитячого віку до студентів університету, а згодом і чемпіонів, наголосив член правління ДЮФК «Ніка-05» Олег Коржак. За його словами, тільки при комплексному підході до реалізації проекту «Академія футболу» можна досягнути максимально позитивного результату.

Укладений сторонами договір передбачає: активізацію розвитку й популяризацію футболу в м. Івано-Франківську та області, залучення дітей та юнаків до спорту, пропагування здорового способу життя та залучення молоді з інших міст та областей до навчально-спортивного процесу; здійснення профорієнтаційної роботи серед школярів та створення умов для проходження практики студентами університету та сприяння їм у працевлаштуванні. Сторони також домовились сприяти об’єднанню працівників у колективи фізичної культури або спортивні клуби.

На базі ІФНТУНГ хочуть створити "Академію футболу" 1

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: