fbpx

На Прикарпатті 80 учасників взяли участь у забігу пам’яті Романа Вірастюка

Спорт 08:57, 14.09, 2020

Приблизно 80 учасників зібрав пробіг слідами Галицької Трансверсальної залізниці пам’яті Романа Вірастюка у Тлумацькому районі.

Цього року охочих було вдвічі більше, аніж минулого, розповів кореспондентам Суспільного засновник та організатор змагань Дмитро Романишин.

Учасники пробігу здолали майже 16 кілометрів різним покриттям – саме така відстань від Клубівців до Нижнева Тлумацького району. Це частинка відрізку колії, яка на початку ХХ століття з’єднувала нашу область із сусідньою – Тернопільською.

Першим на дистанції фінішував Олег Озарко. Його час – одна година 56 хвилин. За його словами, шлях був нелегким.

“Це не просто крос, це шлях, де є різні підйоми, спуски, де є болотиста місцевість, шутрова дорога, піщаний ґрунт. Це вимагає великих енергозатрат. І якщо спортсмен високого рівня, то він повинен міняти свою техніку бігу: десь довший крок, десь менший, десь постановка стопи на середню частину, десь – на п’ятку”, – говорить спортсмен.

На фініші учасників зустрічають українські пісні та жива музика. А за стрічкою – група підтримки та організатори змагань, які вручають медалі.

Лідеркою серед жінок стала 31-річна франківка Анастасія Дорошенко. Вона розповіла, що вже вдруге займає перше місце. За її словами, минулого року у неї було тільки чотири суперниці, а цьогоріч – на 10 більше.

“Досить важко було бігти, бо сонце. А я дуже важко переношу біг в сонце. Хотілося ще один пункт гідратації десь на 12-му кілометрі. Була нестача води, а я зі собою нічого не брала, не мала ніякого пояса, де б я могла цю воду поставити, тому бігла на власних силах”, – зазначила Анастасія Дорошенко.

Пробіг слідами Галицької Трансверсальної залізниці 2020 року через карантин перенесли з травня на вересень. Засновник та організатор забігу Дмитро Романюк розповів, що учасники спробували себе у трьох дистанціях: дитяча – 500 метрів, три кілометри – для дітей віком 12-14 років та дорослих, а також дистанція 15 кілометрів 800 метрів для тих, кому виповнилося 18 років. У майбутньому організатори планують зробити змагання міжнародними та збільшити кілометражі.

“У нас були гості зі Львова, Коломиї, Києва, Чернівців, Городенки, Богородчан, з Івано-Франківська та Тлумаччини. Ми хочемо рухатися в сторону Тисмениці, збільшувати ще дистанцію, тому що є дуже сильні атлети, для яких навіть дистанція 16 кілометрів є дуже легкою. Вони готові бігти 32 і 40 кілометрів”, – сказав Дмитро Романюк.

Роман Вірастюк помер 27 липня минулого року після важкої операції на серці.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: