fbpx

Прикарпатський студент переміг у світовому турнірі з боксу “Golden Gloves 2020”

Спорт 16:32, 04.12, 2020

Студент 4 курсу Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету Едуард Трофименко завоював золоту медаль найстарішого світового турніру з боксу “Golden Gloves 2020”.

Сьогодні його привітав ректор університету Ігор Цепенда, інформує пресслужба університету.

«Приємно, що формування боксерської школи Прикарпаття має тяглість. Ми сьогодні говоримо про наших молодих колег, зокрема Едуарда Трофименка, і в той же час тут присутня плеяда наших випускників – Сервін Сулейманов, Віктор Поляков – це чемпіони, яких знають далеко за межами України. І ця тяглість нам дозволяє сьогодні з впевненістю дивитись в майбутнє. Адже ми маємо не тільки добрі традиції, але й маємо успіх», – зазначив ректор.

20-річний студент-боксер розповів, що дуже хвилювався перед поєдинками, адже у складі збірної України, куди ввійшли досвідчені спортсмени-боксери, він був наймолодшим, і до того ж, це були його перші змагання міжнародного рівня.

«Дуже хотілося виграти, бо я відчував, що добре підготовлений. Щоправда, мій суперник – спортсмен з Алжиру, був сильним і з певним досвідом участі в таких змаганнях. Він вже навіть має ліцензію на участь в Олімпійських іграх. А це вже високий рівень. Мені довелося докласти багато зусиль, щоб його перемогти», – сказав Едуард Трофименко.

Тренер Едуарда Віктор Поляков зауважив, що до міжнародного турніру посилено готувалися 2,5 місяці, адже “Golden Gloves 2020” належить до змагань класу «А» і перемога на такому рівні є високим результатом.

«Пишаюся своїм учнем, який виграв турнір класу «А» і виконав норматив майстра спорту міжнародного класу з боксу. Для його 20-річного віку це високий результат. Кілька днів відпочинку – і далі продовжуємо працювати. Нам потрібно готуватися до наступних турнірів», – сказав Віктор Поляков.

Голова відділення НОК України в Івано-Франківській області Мирослав Карабін зауважив, що за переможними результатами на світовому турнірі на Едуарда Трофименка готуються вже відповідні документи в Міністерство молоді і спорту України про присвоєння нашому студентові-спортсмену звання майстра спорту України міжнародного класу з боксу.

Щодо планів на майбутнє він зазначив, що тренерська команда і сам спортсмен будуть працювати над тим, щоб завоювати ліцензію на Олімпійські ігри, які відбудуться наступного року в Токіо.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: