fbpx

У ФК "Прикарпаття" – новий гравець, вперше не місцевий

Спорт 17:56, 15.02, 2021

25-річний футболіст Василь Курко – волинянин, новачок футбольного клубу “Прикарпаття”. Вперше офіційно футбольний клуб, концепція якого – місцеві гравці, взяв до свого складу чужинця.

Про це офіційно повідомили на сторінці клубу в мережі.

15 лютого “Прикарпаття” дозаявило нового футболіста – 25-річного Василя Курка, який перебрався до Івано-Франківська на правах “вільного агента”. Співпраця розрахована до завершення сезону 2021 року.

Опорний півзахисник пройшов з новою командою перший навчально-тренувальний збір і обрав собі 95-й ігровий номер.

У ФК "Прикарпаття" – новий гравець, вперше не місцевий 1

Василь Курко (25.04.1995) народився в Іллічівську (нині – Чорноморськ) Одеської області. З 2012 по 2015 роки виступав за молодіжні команди “Чорноморця” та “Металіста”. За підсумками сезону 2016–2017 у складі одеської “Жемчужини” виборов путівку до Першої ліги (50 матчів, 4 голи). Влітку 2017-го у складі студентської збірної України брав участь у Всесвітній Універсіаді в Тайбеї.

Останнім його клубом була луцька “Волинь”, гравцем якої Курко став на початку 2018 року. За два з половиною сезони у футболці “хрестоносців” хавбек зіграв 64 матчі і забив 4 голи.

У ФК "Прикарпаття" – новий гравець, вперше не місцевий 2

Такий маневр викликав неоднозначну реакцію вболівальників “Прикарпаття”.

“Проєкт #КомандаРідногоКраю нині офіційно вмирає”, – відреагував футбольний експерт Іван Вербицький.

Вербицький закидає тренеру “Прикарпаття” Мостовому, що той притягує у франківську команду волинян.

“Бо що ж то за футболіст “Прикарпаття”, що не грав за “Волинь”? Але ті попередні мали бодай щось дотичне до кадрової концепції клубу. Яка гласить, що “Прикарпаття” комплектується виключно вихованцями івано-франківського футболу чи гравцями, коріння яких сягають станіславівського краю. Курко – повний чужинець. Ще більший, ніж легенда кабардіно-балкарского футбола Мостовой, який бодай колись трохи пограв за “Прикарпаття”. Тому нинішній день може стати водороздільним”, – уважає вболівальник.

Іван Вербицький уважає також, що є питання до міського голови Франківська Руслана Марцінківа.

“Пане мер, за які заслуги ви довіряєте легенді кабардіно-балкарського фудболу аж настільки, що готові поступитися принципами? Які його досягнення на посаді тренера? Який позитив у його роботі ви помітили восени? Бодай мінімальний, бо, як на мене, нічого доброго в грі “Прикарпаття” при тренірі Мостовому не з’явилося. Втім, терпілося, бо ж фахівцеві потрібен час. Однак терпілося доти, доки спеціаліст не переступив межу”, – аргументував він претензію меру.

“Хто насмілився змінити концепцію рідного клубу? Чи це було все заздалегідь сплановано? Забули, якою працею і стараннями створювалася Команда Рідного Краю? Своїх виганяють, а запрошують чужих! Браво!” – підтримує франківка Олена Колотенко.

“Ще можна було терпіти утримання професійних футболістів бюджетними коштами, бо вони свої. Але аби тепер за наші податки утримувати чужинців? Соромно і неприпустимо!” – зазначає франківець Роман Турій.

ФК “Прикарпаття” у 2016 році був відроджений з ініціативи мера Франківська Руслана Марцінківа. І фінансується з міської казни. При цьому формувалася івано-франківська команда за унікальною для теренів концепцією – лише вихованці місцевого футболу, йдеться на сайті клубу.

У ФК "Прикарпаття" – новий гравець, вперше не місцевий 3

Руслан Марцінків під час сьогоднішнього онлайн-брифінгу пояснив, що була необхідність посилити лінію захисту.

“Наше завдання залишитися в Першій лізі. І треба підсилитися для того, щоби в першу чергу – в цей непростий час, коли дуже сильно підсилюються всі команди першої ліги – мати надійний тил. Тому ми змушені підписати двох захисників – досвідчених. Ми беремо тих захисників, які не гірші, а кращі від наших”, – роз’яснив мер.

Мова про Ульянова і Курка, вони обоє захисники з “Волині”. “Також беремо франківських 4 молодих футболістів”, – додав він.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: