fbpx

У Франківську ФК "Прикарпаття" в першому матчі чемпіонату України програв "Поліссю"

Спорт 13:13, 28.08, 2022

Вчора на стадіоні “Рух” у Франківську футбольний клуб “Прикарпаття” зіграв перший матч у першому турі першої ліги чемпіонату України з футболу. “Прикарпаття” програло житомирському “Поліссю” з рахунком 0:3.

Житомиряни не просто зберегли свій бойовий склад, а ще й за зиму та літо солідно доукомплектуватися, інформують на сайті ФК “Прикарпаття”. Зокрема, в стартовому складі виходили ексворотар “Маріуполя” Кудрик (у складі Шахтаря колись видавав дива у юнацькій Лізі чемпіонів), колишній захисник “Ворскли” Кушніренко, ексоборонець дубля празької Спарти Червак і колишній нападник “Десни” Будківський – до слова, найдорожчий гравець Першої ліги за оцінками Transfermarkt.

“Прикарпаття” ж втратило низку гравців, зокрема Семотюка відпустило в “Кривбас”, а Воробчака – в “Минай”. Це все, безперечно, підтверджує плідність кадрової роботи тренерського штабу Команди рідного краю. Тепер же в складі господарів дебютували захисник Аксьонов, запрошений із “Балкан” півзахисник Тітаєвський і різноплановий атакувальний гравець Стаднік, що розкрився на Кубку регіонів УАФ, який, до слова, з блиском виграла збірна Івано-Франківської області під орудою наставника юнацького складу “Прикарпаття” Данищука.

У Франківську ФК "Прикарпаття" в першому матчі чемпіонату України програв "Поліссю" 1

На початку першого тайму прикарпатці почали активно й обнадіювали кількома підготовчими атаками з глибини, однак повело в рахунку “Полісся. Колишній” півзахисник молодіжних команд “Динамо” та ПАОКа Козак протягнув м’яча вздовж поля, незважаючи на протидію кількох суперників, підключив на протилежному фланзі Шаповала, а простріл з лівого флангу замкнув Пилип Будківський – 0:1.

Спроби господарів перевести гру вперед і відігратися наражалися на контратаки “Полісся”.

В одному з моментів, перехопивши м’яча на правому фланзі своєї оборони, житомиряни подвоїли рахунок з показною легкістю. Морозко дав проникаючий пас на Будківського, той прострелив, а Шастал з-під носа захисника забив у порожні ворота – 0:2.

А через десять хвилин пройшла ще одна результативна комбінація. Козак з правого флангу обстукався з одноклубниками, отримав закидання від Грицука і, залишивши на замаху поза справами Француза, підступно пробив повз воротаря – 0:3.

Вигравши перший тайм, “Полісся” спокійно довело справу до перемоги. “Прикарпаття” мало кілька моментів, щоб забити м’яч престижу, але їх не реалізувало.

У Франківську ФК "Прикарпаття" в першому матчі чемпіонату України програв "Поліссю" 2

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 1 тур
«Прикарпаття ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Полісся» (Житомир) – 0:3 (0:3)
Голи: 
Будківський (9), Шастал (23), Козак (35)

Прикарпаття: Піцан, Савошко, Француз, Аксьонов, Писко (Бучакчийський, 62), Тітаєвський, Цюцюра (Кузьмин, 46), Сондей (Рудюк, 46), Стаднік (Борисевич, 36), Оринчак, Барчук (Дитко, 83).
Полісся: Кудрик, Гітченко, Кушніренко, Червак, Морозко (Микитюк, 89), Шаповал (Власюк, 89), Огіря, Шастал (Янаков, 46), Козак (Чередніченко, 68), Грицук, Будківський.
Попередження: Кузьмин (53) – Янаков (62), Червак (82).

27 серпня 2022 року. 16:00. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +33 С
Арбітр: О.Афанасьєв (Харків). Асистенти арбітра: Р.Якимик, В.Остапчук (обидва – Львів).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: Е.Валенко (Львів).

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: