fbpx

У Франківську проведуть міжнародний чемпіонат зі спортивної ходьби без глядачів

Спорт 17:19, 13.03, 2020

14 березня в Івано-Франківську відбудеться чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) зі спортивної ходьби. Проведення цього заходу повністю відповідає політиці уряду України у питанні запобігання поширенню коронавірусу (COVID-19).

Про це повідомили сьогодні на пресконференції, присвяченій змаганням, передає пресслужба Івано-Франківського МВК.

Згідно з постановою Кабінету міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», забороняється «проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

Відповідно до наказу про запобігання поширенню коронавірусу COVID-19, підписаного міністром молоді та спорту України Вадимом Гутцайтом, зокрема, встановлено, що на період з 12 березня по 3 квітня 2020 року:

– міжнародні спортивні заходи на території України проводяться з урахуванням рішень міжнародних федерацій з видів спорту;

– чемпіонати України з видів спорту серед дорослих та міжнародні спортивні заходи на території України дозволяється проводити без участі глядачів (уболівальників).

«Проведення чемпіонату ABAF зі спортивної ходьби є офіційним міжнародним турніром, – говорить президент Легкої атлетики України (ФЛАУ) Ігор Гоцул. – Рішення провести ці змагання в Івано-Франківську у визначені дати повністю відповідає постанові Кабінету міністрів України і наказу міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта. У нас є дозвіл міжнародної федерації на проведення чемпіонату. Кількість учасників змагань не перевищує 200 осіб. Змагання зі спортивної ходьби відбуваються на вулиці. Траса огороджена, глядачі перебувають на безпечній відстані один від одного і від спортсменів».

Читайте також: У Франківську завтра перекриють центр для міжнародного чемпіонату зі спортивної ходьби

За узгодженням з ФЛАУ міська та обласна влада вдалася до додаткових заходів безпеки. А саме:

– посилені заходи гігієни у місцях найбільшого скупчення людей;

– спеціальні інструкції для суддів і волонтерів;

– забезпечення медичного супроводу змагань.

«Спортивні команди – це люди, які перебувають у зоні постійного медичного контролю. У кожній команді є лікар, який контролює їхній стан. Тому ті люди, які приїхали на чемпіонат ABAF зі спортивної ходьби, здорові, – продовжує Ігор Гоцул. – При цьому ми разом з владою міста і місцевим організаційним комітетом вжили низку заходів для забезпечення додаткового контролю… Під час змагань буде задіяна спеціально проінструктована медична бригада. Наші судді також отримали інструкції і у разі, якщо хтось з учасників викликатиме підозру, відразу про це повідомлятимуть медичним працівникам».

Окрім цього, в Патрульній поліції в Івано-Франківській області звертаються до глядачів з проханням утриматись від відвідування змагань.

“Шановні мешканці та гості міста, відповідно до статті 29 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 та з урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 р. Кабінет Міністрів України постановляє: проведення спортивних змагань без участі глядачів. Просимо вас утриматись від відвідування даного змагання задля власної безпеки”, – йдеться у повідомленні.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: