fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • У Франківську стартував Кубок Карпат, присвячений загиблим випускникам Прикарпатського військового ліцею

У Франківську стартував Кубок Карпат, присвячений загиблим випускникам Прикарпатського військового ліцею

Спорт 14:22, 10.04, 2023

В Івано-Франківську стартував відкритий турнір Кубок Карпат з тхеквондо, присвячений пам’яті загиблих ліцеїстів-випускників Прикарпатського військово-спортивного ліцею.

Участь у змаганнях беруть понад 300 спортсменів з різних областей України, розповів Суспільному керівник обласної федерації тхеквондо (ВТФ) Олександр Корсак.

За його словами, раніше цей турнір проводили до Дня захисту дітей. У 2023 році вирішили вшанувати пам’ять полеглих.

“Найвідомішими в нашій області є Степан Воробець, Степан Тарабалка. Герой України Степан Тарабалка — мій студент. Також це Олег Перегуда, Василь Білик, Степан Потяг, Юрій Вишневський, Василь Мармус, Віталій Семків“, — розповідає Олександр Корсак.

На відкритому турнірі “Кубок Карпат” змагаються 20 команд з Харківської, Волинської, Київської, Дніпропетровської, Рівненської та Львівської областей.

У Франківську стартував Кубок Карпат, присвячений загиблим випускникам Прикарпатського військового ліцею 1
Євген Безпалько

Один з призерів змагань Євген Безпалько каже: радіє за свою команду, адже багато учасників здобувають перемогу. Євген посів третє місце у своїй віковій категорії.

“Спочатку я бився зі своїм другом з нашої команди. Я виграв. Другий бій програв. Я став більш відповідальним. Чомусь я завжди плакав після поєдинків, особливо коли програвав. Зараз мені це вже не так страшно”, — ділиться Євген Безпалько.

Переможець турніру Артем Сайфутдинов тхеквондо займається 11 років.

“У мене вагова категорія — 63 кг. Були три бої, три поєдинки. І я став чемпіоном. У мене є один суперник, якому я завжди програвав. І мені нарешті вдалося його перемогти. Я думаю, що в майбутньому хочу стати чемпіоном України”, — каже Артем Сайфутдинов.

За словами головної судді змагань Каміли Томін, переможців обирають на цьому турнірі за декількома категоріями.

“Ми розігруємо командні місця серед усіх вікових (у нас п’ять) категорій. І потім рахуємо загальнокомандні. Тобто усі вікові збираємо і лічимо, хто з них став кращим. А так ми працюємо за всесвітніми правилами тхеквондо (ВТФ)”, — пояснює Каміла Томін.

Кубок Карпат у Франківську проводять понад 15 років.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: