fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • Вперше в історії України у Ворохті проходять міжнародні дитячі змагання з гірськолижного спорту

Вперше в історії України у Ворохті проходять міжнародні дитячі змагання з гірськолижного спорту

Спорт 18:13, 03.02, 2020

З 1 по 4 лютого у Ворохті проводяться міжнародні змагання з гірськолижного спорту серед юнаків та дівчат VOROKHTA CUP під егідою FIS (Міжнародної федерації лижних видів спорту). 

У змаганнях беруть участь діти з Словаччини, Чехії, Польщі, Литви, Румунії, Білорусі та України. Організатор: ГО «Спортивний клуб «Ворохта». Змагання відбуваються за сприяння Яремчанської міської, Ворохтянської селищної рад, Івано-Франківської облдержадміністрації, Міністерства молоді та спорту України.

Місце проведення турніру – на схилах спотркомплексу «Ski-Ворохта».

Один із співспонсорів, який допомагав суддям у роботі під час змагань, власник ski-центру в Карпатах X-drive, депутат Івано-Франківської обласної ради від партії «ВОЛЯ» Андрій Марійчин каже, що гірськолижний спорт – це локомотив реклами зимового туризму. Тому проведення таких змагань у Ворохті сприятиме популяризації української культури та розвитку туризму у Карпатах, повідомляє пресслужба партії «ВОЛЯ». 

«Цей турнір відбувається на найвищому рівні. Усе відповідає міжнародним стандартам. Ми зараз лише на перших сходинках розвитку гірськолижного спорту, що, в свою чергу, сприяє розвитку гірськолижного туризму. І дає змогу залучати до нашого краю туристів з усіх куточків світу. Тут вони знайомляться з багатою українською культурою», – говорить Андрій Марійчин.

Вперше в історії України у Ворохті проходять міжнародні дитячі змагання з гірськолижного спорту 6

Відзначимо, що відкриття міжнародних змагань відбулось у гуцульському стилі з трембітами, вітали гостей хлопці і дівчата, одягнені у традиційний гуцульський одяг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: