fbpx

Фракція "ВОЛЯ" вимагає прозорих конкурсів на керівні посади обласних комунальних підприємств

Політика 15:38, 24.03, 2017

Фракція "ВОЛЯ" в обласній раді виступила за проведення прозорих конкурсів на заміщення керівних посад у комунальних підприємствах обласної ради, зокрема ОТБ "Галичина".

Сьогодні під час сесійного засідання розглянули ряд кадрових питань, під час голосування за які фракція "ВОЛЯ" утрималась, адже на відповідні посади не проводились відкриті конкурси, інформує прес-служба партії.

"Після Революції Гідності ми маємо припинити практику непрозорих кадрових призначень, особливо коли ми говоримо про комунальні підприємства, які належать обласній раді. Ми вважаємо, що на кожне призначення має бути відкритий кадровий конкурс, людина, яка претендує на посаду директора ОТБ "Галичина", має бути аполітична. Я думаю, що ми як депутатський корпус Івано-Франківської облради все-таки маємо припинити цю практику політичних кадрових погоджень", – наголосила очільниця фракції "ВОЛЯ" Ольга Галабала.

На сесії повідомили, що кандидатура Ігоря Дебенка була підтримана на засіданні комісії з питань соціально-економічного розвитку.

Ольга Галабала наголосила, що є велика різниця між засіданням комісії та відкритим конкурсом.

"Різниця між відкритим конкурсом і засіданням комісії – кадровий конкурс полягає в тому, що в нас є процедура, є строки прийняння заявки і є конкурсна комісія, яка обирає кандидатуру. Я поцікавилась у журналістів в Івано-Франківську, вони не знали про можливість взяти участь у конкурсі",  наголосила Галабала.

У відповідь голова обласної ради Олександр Сич зазначив, що комісія діяла згідно з чинним законодавством та положенням про кадрові призначення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: