fbpx

Гончарук подякував полякам за досвід, яким вони поділилися з прикарпатськими рятувальниками

Суспільство 22:03, 22.09, 2016

Сьогодні відбулася зустріч голови облдержадміністрації Олега Гончарука з делегацією Підкарпатського воєводства Республіки Польща на чолі з маршалком Владиславом Ортилем.

Вітаючи іноземних гостей, Олег Гончарук подякував їм за надану практичну допомогу під час навчання працівників Державної служби управління надзвичайних ситуацій України в області та зауважив, що завдяки отриманому досвіду уже вдалося врятувати людські життя, інформує прес-служба ІФ ОДА.

"Польща є прикладом для України, як варто рухатися на шляху до Європейського Союзу,  підкреслив очільник Прикарпаття. – Ті позитивні зміни, які зробив уряд Польщі під час реалізації реформи децентралізації влади, зокрема підтримки місцевого самоврядування, дозволили країні стати економічно спроможною. Тож, зі свого боку, орієнтуватимемось на ваші здобутки та втілюватимемо їх в нашій державі".

Разом з тим, Владислав Ортиль розповів, що співпраця між Підкарпатським воєводством та Прикарпаттям триває вже понад 15 років. Наразі склалася ситуація, коли варто розвивати співробітництво і в інших сферах, зокрема і у господарській. Іноземний гість висловив готовність для започаткування обмінів делегаціями задля вивчення досвідів обох країн у розвитку місцевого самоврядування та формування добровільних пожежних дружин.

Варто також додати, що сьогодні відбулися спільні тренування за участю делегації рятувальників з Республіки Польща щодо організації управління при реагуванні на надзвичайні ситуації, які пов’язані із виникненням паводків та повеней, і захисту населення, а також передача спеціальної техніки рятівникам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: