fbpx

На Прикарпаття привезли гуманітарну допомогу з Угорщини

Суспільство 12:30, 19.12, 2014

Медичні засоби та продукти для учасників АТО, біженців і лікарняних закладів Івано-Франківщини передали в Департамент охорони здоров’я області представники Генерального консульства Угорщини в Україні.

Ця гуманітарна місія доброї волі є початком співпраці, про яку було домовлено на відкритті Почесного консульства Угорщини у Івано-Франківську, сказав Генеральний Консул Республіки Угорщина в місті Ужгород Йожеф Бачкаї.

"Угорські продукти для біженців та медичні засоби для шпиталів", – конкретизував пан Бачкаї призначення передачі.

За його словами, одночасно в Києві на рівні МЗС Угорщина передає Україні ще один гуманітарний вантаж для потерпілих в зоні АТО та учасників бойових дій.

"Угорщина підтримує Україну в її прагненні зберегти незалежність і територіальну цілісність. Подальша співпраця між нашими країнами сьогодні обговорюється на міждержавному рівні, зокрема між міністрами закордонних справ України та Угорщини",  повідомив Консул.

Медичні окуляри, захисні халати, рукавички, набори розхідних матеріалів, як-от шприци та крапельниці, а також 100 ковдр і майже півтонни продуктів прийняв головний лікар області Роман Мельник.

"Поділимо допомогу. Частину передамо бійцям в АТО. Наприклад, там точно потрібні ковдри і продукти. Подивимося, що потрібно в наших медичних закладах",  сказав Роман Мельник. 

На прохання Самооборони, частину вантажу відправлять 90-у батальйону 95-ї аеромобільної бригади, який зараз захищає Донецький аеропорт. Машина з допомогою для "кіборгів" вирушає з Івано-Франківська завтра, в суботу, 20 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: