fbpx

Кіборг, Кріп та Кобзар: На Форумі видавців презентували комікси про українських супергероїв

Культура 21:45, 12.09, 2015

Серію українських коміксів створила письменниця Леся Воронюк. Українською мовою комікс "Українські супергерої" після Форуму буде виходити кожні три місяці.

11 вересня відбулася презентація першої в Україні серії коміксів про супергероїв. Ідея їх створення належить письменниці Лесі Воронюк.

“Сьогодні є дуже багато літератури для дітей та підлітків, проте немає справжніх героїв, а в наш час це надзвичайно важливо”, – каже авторка.

Команда українських супергероїв складається з чотирьох 4 персонажів: лідер  Кобзар, котрий втратив зір ще коли козакував на Хортиці, проте сила духу наділила його вмінням читати думки людей і подумки з ними спілкуватися; Кіборг – залізний воїн із Луганська з людським серцем; Кріп  травник з Карпат та Віра  звичайна київська студентка із надзвичайною вірою у всепереможне добро. Під час своїх подорожей вони вступають у запеклу боротьбу зі злими силами – виродками, дворлами та іншою нечистю.

Художниця серії коміксів – Софія Розуменко – зізнається, що під час створення героїв намагалася компілювати сучасне з історичним. Наприклад, залізне тіло Кіборга та традиційний гуцульський образ травника.

“Якщо забувати минуле,  додає Леся Воронюк,  то неможливо буде збудувати майбутнє”.

Крім того, як розповіли організатори, кожен, хто прочитав та надихнувся коміксом, може запропонувати власного героя, який з часом стане частиною “Українських супергероїв”.

Вже незабаром комікси про героїчних українців будуть перекладені англійською мовою, цю версію планують перзентувати на книжковій виставці у Франкфурті. Автори кажуть: проаналізують реакцію європейської публіки, а потому виходитимуть на європейський книжковий ринок.

Видання українських коміксів взяло на себе видавництво “Букрек”. Наразі вже видано два випуски: “Врятувати жайворонка” та “Невидимий острів”. Українською мовою комікс “Українські супергерої” буде виходити кожні три місяці.

Знайти українських супергероїв можна буде у книгарнях, йдеться на сторінці Форуму видавців у Фейсбук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: