fbpx

На благодійному етно-ярмарку "Ситий вареник" збирали кошти для військового, який втратив чотири кінцівки

Суспільство 13:23, 31.03, 2015

Сьогодні в Інституті туризму ПНУ ім. В. Стефаника відбувся благодійний етно-ярмарок "Ситий вареник" на підтримку пораненого військового Вадима Свириденка.

Студенти і викладачі напряму підготовки "Готельно-ресторанна справа" Інституту туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника третій рік поспіль організовують традиційне весняне кулінарне свято, яке цьогоріч присвячено українським вареникам.

"Цього року ми спробували організувати етно-фестиваль в плані етнічної їжі. Минулого року ми проводили такий фестиваль, щоб показати єдність української кухні загалом з різних регіонів України. Там були і полтавські галушки, і кримські чебуреки. Цього року кафедра вирішила, що варто було би провести етно-фестиваль української кухні, присвячений "моно-страві" – вареникам",  розповів директор Інституту туризму Володимир Великочий.

Цього року свято особливе ще й тим, що має благодійну мету. Саме тому організували дійство у вигляді ярмарку, де охочі можуть придбати талончик, віддавши за нього суму від 10 грн. А скуштувати можна як традиційні, так і екзотичні, до складу яких входять, наприклад оселедець чи сухофрукти, вареники.

Усі зібрані кошти передадуть безпосередньо родині пораненого в зоні бойових дій на Сході України Вадима Свириденка. Він під Дебальцевим втратив усі чотири кінцівки. Зараз перебуває в реанімації у важкому стані. Про це розповіла доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Леся Польова.

Захід підтримали кафедри театрального і хореографічного мистецтва Інституту мистецтв, студенти якої показали невеличку виставу та затанцювали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: