fbpx

На Прикарпатті шахраї ошукали двох власниць банківських карток

Суспільство 08:22, 02.08, 2016

Два випадки в Івано-Франківській області зафіксували правоохоронці, коли шахраї телефонували та, представившись працівниками банків, вивідували інформацію про банківські рахунки потерпілих.

Про це повідомили КУРСу в ГУ НП в Івано-Франківській області.

43-річна жителька Долинського району повідомила у поліцію, що на її мобільний телефон зателефонував невідомець, який представився працівником банку. Під час спілкування з потерпілою зловмисник увійшов у довіру і шахрайським шляхом під приводом захисту її зарплатної картки, дізнався пін-код та зняв грошові кошти в сумі близько 2200 гривень.

У Коломиї шахраї видурили у довірливої жінки 5500 гривень. На телефон потерпілої зателефонував невідомець, який в розмові повідомив заявниці комбінацію цифр, яку потрібно було увести в Інтернет-мережі на сайті "Приват 24". Після того, як жінка виконала незрозумілі для неї вказівки і ввела вказані числа, з її банківських карток було знято грошові кошти. Вочевидь, зловмисник обдурив жінку і та на його картку переслала свої гроші. Як це сталося – пояснити не може.

За наведеними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліція проводить пошуки злочинців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: