fbpx

На Прикарпатті ветеран війни потрапив на лаву підсудних за побиття сусідки, яка крала в нього траву

Суспільство 18:24, 04.02, 2015

Косівський районний суд розглянув кримінальне провадження відносно пенсіонера, який побив сусідку, підозрюючи її у крадіжці трави та овочів з його городу.

За висновками судово-медичної експертизи, потерпіла отримала ушкодження середнього ступеня у вигляді закритої травми грудної клітки з переломом 8-го ребра зліва.

Обвинувачений у суді пояснив, що збирав скошену траву на своїй присадибній ділянці, і коли закінчував, то побачив чиюсь темну статуру. То була сусідка, яка неодноразово викрадала його траву та овочі – через неприязні відносини.

Щоб її налякати та вигнати з присадибної ділянки, чоловік ручкою грабель вдарив її в ділянку плечей. Вона впала. А чоловік продовжив збирати траву.

У свою чергу, жінка суду пояснила, що рвала траву на своїй земельній ділянці. Однак її город знаходиться на спірній території з сусідом. За її словами, той підбіг до неї, нічого не пояснюючи, вдарив її по руці, від чого вона впала, відтак почав її бити по ребрах.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 122 ч. 1 КК України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) та призначив покарання у вигляді одного року позбавлення волі. Однак суд звільнив засудженого від покарання на підставі ст. 1 п. "д" Закону України "Про амністію в 2014 році", оскільки чоловік є ветераном війни.

За рішенням суду, чоловік має заплатити потерпілій 846 гривень матеріальної шкоди, 7000 гривень – моральної та відшкодувати 2000 гривень за надання правової допомоги.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: