fbpx

На Прикарпатті заступник директора школи за допомогою російського заробітчанина привласнив бюджетні кошти

Суспільство 19:30, 01.03, 2015

Заступник директора по господарській частині Гвіздської ЗОШ І-ІІІ ступенів Надвірнянського району нараховував зарплату техпрацівнику, який заробляв гроші в Росії. По поверненні "підлеглий" віддавав завучу нараховані кошти.

Надвірнянський районний суд розглянув кримінальне провадження щодо заступника директора по господарській частині Гвіздської ЗОШ І-ІІІ ступенів, обвинуваченого у підробці документів та привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем.

Заступник директора вніс неправдиві відомості до табелів обліку робочого часу, з яких проводиться нарахування заробітної плати, а саме зазначив, що один з технічних працівників відпрацював 168 годин за вересень 2013 року. На підставі цих табелів бухгалтер відділу освіти Надвірнянської РДА нарахував техпрацівнику зарплату у сумі 1292,52 гривні. Ці кошти були переведені йому на картковий рахунок. Чоловік, якому нарахували зарплату, у цей час перебував на заробітках у Російській Федерації.

Повернувшись з Росії, заробітчанин, передав заступнику директора школи неправомірно нараховані йому кошти.

Таким чином, суд встановив, що завуч Гвіздської ЗОШ незаконно заволодів бюджетними коштами в сумі 1292,52 гривень. В подальшому дані кошти він використав на власний розсуд.

Суд визнав його винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст. 366 ч. 1, 191 ч. 2 КК України та призначив йому покарання один рік позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій терміном на півтора року. Втім, відразу звільнив засудженого від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком один рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: