fbpx

Прикарпатцям пропонують спробувати тестові держзакупівлі ліків через інтернет

Суспільство 14:22, 20.07, 2015

З 1 січня 2016 року всі державніі закупівлі здійснюватимуться в електронному вигляді. В Івано-Франківську пройшов семінар для представників комітетів з конкурсних торгів лікувальних закладів області з метою ознайомлення з всеукраїнським пілотним проектом електронних закупівель.

Уже зараз прикарпатцям пропонується розпочати тестові закупівлі, використовуючи готовий електронний майданчик, в умовах якого замовник та постачальник знеособлюються, а на перший план виходять побажання ціни, якості, доставки та інші вагомі параметри закупівель.

Крім того, постачальники на електронних торгах не перетинаються, тож не можуть вступити у змову. Замовники ж ставляться в умови, коли безпідставно не можна буде відмовитися від найкращих пропозицій.

Система вже запрацювала в багатьох відомствах, зокрема у Міністерстві оборони за 2 дні на ній зекономили 5 мільйонів гривень. За підрахунками експертів, завдяки цьому нововведенню можна буде заощадити до 30% бюджетних коштів. Гарантією чесності роботи електронних майданчиків виступає ГО "Transparency International Ukraine", що курує центральний сервер системи.

Про це йдеться в сюжеті ОДТРК "Карпати"

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: