fbpx

Скільки франківські ОСББ отримають грошей з міського бюджету, визначатиме Роман Онуфріїв

Політика 14:51, 16.05, 2017

Івано-Франківська міська рада вирішила змінити механізм співфінансування потреб ОСББ з міського бюджету: відтепер ОСББ отримуватимуть кошти від департаменту житлової і комунальної політики, а не через КП "МІУК".

Цієї зміни довго домагалися керівники франківських ОСББ, що незадоволені співпрацею з комунальним підприємством "МІУК", і депутати від УКРОПу та "Батьківщини". 

Проект рішення внесли з голосу, на сайті міської ради його не публікували. Документ передбачає зміни до міської Програми модернізації житлового фонду. 

Як пояснив директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак, ОСББ будуть співфінансувати з міського бюджету через департамент, а не "МІУК", а розмір співфінансування буде визначати бюджетна комісія міської ради, яку очолює голова фракції "Свобода" Роман Онуфріїв. Нагадаємо, з 8 членів комісії 5 – "свободівці", комісія вважається однією із найзакритіших у міській раді для громадськості і ЗМІ, оскільки не анонсує свої засідання від часу створення і збирається фактично таємно.  

Щорічна сума на підтримку ОСББ складе приблизно 5 млн грн.

Інформація Смушака викликала перепалку в сесійній залі. Депутат від УКРОПу Мстислав Тарас обурився, чому в Івано-Франківську не створюють незалежну комісію при комунальному департаменті, яка буде визначати розмір співфінансування. Онуфріїв з місця спробував перебити Тараса вигуками "Ти, не кричи!" "Ти мені не тикай, дістали!" – відповів Тарас. "Ви теж дістали, прошу виключати мікрофон, коли депутати починають хамити", – став на бік однопартійця Онуфрієва міський голова Руслан Марцінків.

Депутат від "Батьківщини" Стефан Магас спробував примирити сторони і заявив, що рішення треба приймати, хоч воно і недосконале. Міська рада підтримала рішення. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: