fbpx

6000 хворих за тиждень: на Франківщині зростає захворюваність ГРВІ

Здоров'я 07:27, 16.11, 2023

Упродовж 6-12 листопада на Івано-Франківщині зареєстрували майже шість тисяч випадків захворювання на ГРВІ, з них у 175 — підтвердили COVID-19.

По це розповів начальник відділу епідеміологічного нагляду, спостереження та профілактики інфекційних захворювань обласного центру контролю та профілактики хвороб Всеволод Кушнірук, інформує Суспільне.

“Найвища кількість захворювань може спостерігатися на початку зимових місяців, можливо, у грудні. Може фіксуватися ріст захворюваності у лютому і в березні — у цих місяцях ми фіксуємо підвищення рівня захворюваності на ГРВІ”, — говорить Всеволод Кушнірук.

9 листопада на сайті Міністерства охорони здоров’я повідомили, що Івано-Франківщина – у четвірці областей, де зафіксували найбільше хворих.

Лікарка-терапевтка Івано-Франківської міської поліклініки № 1 Тетяна Сем’янчук розповідає, що впродовж останніх семи днів приблизно на 15-20% зросла кількість її пацієнтів із симптомами застуди, грипу та COVID-19 у порівнянні з попереднім тижнем.

“Щодня до лікаря-терапевта звертаються чотири-шість пацієнтів з такими симптомами. Я бачу, що збільшилася кількість пацієнтів. Здебільшого це грип, застуда. Найперше — ми пропонуємо вакцинацію проти грипу. Кожен пацієнт може звернутися до свого сімейного лікаря, який дасть скерування на вакцинацію”, — каже Тетяна Сем’янчук.

Медсестра кабінету профілактичних щеплень Ольга Майдаченко розповідає, що щеплення проти грипу є рекомендованим і вакцину потрібно купувати самостійно. Імунізація проти COVID-19, як і раніше, безоплатна.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: