fbpx

Абрамів припускає, що міліція хоче зам'яти справу зі смертельним ДТП за участю Личука

Суспільство 14:46, 08.04, 2015

Лідер прикарпатського "Правого сектору" Василь Абрамів не виключає, що міліція спробує "прикрити" колишнього нардепа-регіонала Володимира Личука, який на смерть збив 28-річного чоловіка.

Як повідомляв КУРС, у міліції відмовилися розголошувати персональні дані водія, який у суботу, 4 квітня, на смерть збиб 28-річного чоловіка у Вістовій Калуського району.

Присутній на брифінгу в обласному МВС лідер прикарпатського “Правого сектору” Василь Абрамів підозрює, що в міліції спробують зам’яти справу.

“Тут невідомо, з яких причин засекречують інформацію про водія. У інших справах усе швидко називаєте, а тут парадокс. Якщо ви хочете розвіяти наші сумніви про кришування злочину, то скажіть громадськості прізвище водія, час, коли у нього бралася кров на аналіз. Моє бачення: що Фелика уже нема у цьому управлінні, але тут працюють його агентська мережа, яка досі покриває регіоналів. Якщо ви говорите, що ця справа не спускається на гальмах, то відкрийте прізвище винуватця… Ви готові нести відповідальність за свою бездіяльність, якщо водій, до прикладу, виїде за кордон і не повернеться?.. Якщо б я не дзвонив, то і брифінгу сьогодні не було, усе б заросло мулом”, – заявив Абрамів.

Т.в.о. першого заступника начальника УМВС начальник слідчого управління УМВС в області підполковник міліції Галина Гнатів пояснила, що міліція може надати відомості про водія потерпілій стороні і захиснику, якщо такий буде. Якщо відкрити прізвище громадськості, водій зможе подати позов до суду щодо розголошення його персональних даних. На цей час статусу у справі в цього водія немає: коли будуть зібрані усі факти, тоді можна буде оголосити йому підозру, запевнила Гнатів.

“Все, що стосується розслідування, ми робимо у правовому полі. Нас не цікавить, до якої партії належить водій, нам він цікавий тільки як водій, який скоїв ДТП”, – заявила Галина Гнатів.

Начальник відділу розслідувань дорожньо-транспортних пригод СУ УМВС в області підполковник міліції Віталій Івонюк додав, що посвідчення водія не вилучене, вилучити його можна тільки після оголошення підозри.

“Це нагадує часи Януковича, коли мажори били людей і їм за це нічого не було”,  зазначив Абрамів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: