fbpx

Активісти перевірять міські ради Прикарпаття на виконання Закону "Про доступ до публічної інформації"

Суспільство 17:23, 22.09, 2015

З вересня стартує Всеукраїнська моніторингова кампанія "Знати, щоб діяти", яка спрямована на перевірку міських рад в частині виконання ними Закону України "Про доступ до публічної інформаці",

В рамках кампанії, яка триватиме з кінця серпня до грудня, Центр політичних студій та аналітики перевірить 120 міських рад у 24 областях України. В Івано-Франківській області перевірка торкнеться Івано-Франківської, Калуської, Коломийської, Надвірнянської та Косівської міських рад.

"Ми прагнемо зробити роботу органів влади більш прозорою та відкритою, – говорить керівник проекту, експерт Центру політичних студій та аналітики Дарія Слизьконіс. – Ми часто працюємо з запитами і знаємо, що навіть через 4 роки після прийняття Закону "Про доступ до публічної інформації" багато міських рад все ще часто грішать приховуванням інформації від громадян. Перший крок на вирішення проблеми – перевірити, які саме ради незадовільно працюють".

Перевірка торкнеться переважно рівня надання публічної інформації на запити та наповнення сайтів рад. В подальшому інформація про порушення права на доступ буде передана Уповноваженому Верховної Ради з прав людини для притягнення до відповідальності найбільш злісних порушників.

Експерти Центру політичних студій та аналітики спільно з представниками Офісу Уповноваженого на основі моніторингу розроблять рекомендації щодо усунення виявлених недоліків у практиці застосування Закону України "Про доступ до публічної інформаці" міськими радами. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: