fbpx

Аналізи СЕС у їдальні Бурштинської ЗОШ №2, де отруїлися діти, виявили кишкову паличку

Суспільство 08:44, 29.04, 2016

Триває епідрозслідування випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію 11 учнів школи №2 у місті Бурштин, що на Івано-Франківщині.

Нагадаємо, 25 квітня "Івано-Франківський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" повідомив про зареєстрований спалах інфекційних хвороб (гостра токсикоінфекція) у дітей, які харчувалися в шкільній їдальні ЗОШ № 2 в місті Бурштин.

З анамнезу встановлено, що захворілі харчувалися протягом  21-22 квітня в шкільній їдальні – пили чай, вживали булочки, рис, сардельки, буряк.

З об’єкту виникнення спалаху захворювання спеціалісти Рогатинського міськрайонного відділу ДСЕС відібрали для дослідження 7 проб харчових продуктів, 20 змивів на кишкову паличку, 20 змивів на патологічну флору та 5 проб води на мікробіологічне дослідження. Після чого провели дезінфекцію в шкільній їдальні і знову взяли контрольні змиви на флору. 

Спеціалісти СЕС встановили, що можна пов’язати виникнення захворювань з харчуванням захворілих дітей в шкільній їдальні Бурштинської ЗОШ № 2. Виявили 3 позитивні змиви на кишкову паличку (стакан, чашка, піднос для стаканів). Відтак цими днями провели раптове обстеження 3 працівників шкільної їдальні.

Станом на 28 квітня на стаціонарному лікуванні в Бурштинській центральній міській лікарні продовжують перебувати 11 дітей. Десять з них  із легкою формою харчової токсикоінфекції, одна дитина – середньої важкості, повідомляють рятувальники управління НС ОДА. 

Епідрозслідування випадків захворювання триває, продовжується медичне спостереження за контактними, причина захворювань з’ясовується.

Протягом спостереження за останнім випадком нових випадків захворювання не виявлено.

Як писав КУРС, раніше у школі пояснювали, що дітей просто скосив вірус і своєї вини не визнавали.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: