fbpx

"Безкоштовну" медицину в Калуші наступного року замінить страхова

Здоров'я 20:20, 29.12, 2015

Цього року на фінансування програми безкоштовного медикаментозного забезпечення з міського бюджету Калуша витратили 13 млн гривень. Проте під кінець року калушанам в лікарнях довелося піти в аптеки по ліки.

Загальний обсяг програми медичного забезпечення для прикарпатського міста Калуш становить на наступний рік 25 млн 700 тис. гривень. Однак з міського бюджету планують профінансувати лише 16 млн гривень, зазначила на сесії Калуської міської ради в. о. заступника міського голови Наталія Табачук.

"Кошторис Програми склали з розрахунку на мешканців міста та району. Дасть район гроші – добре, ні  звиняйте",  акцентував міський голова Ігор Матвійчук.

Вже цього року програма безкоштовної медицини дала збій і калушанам доводилося час від часу ходити до аптеки за ліками, пишуть Вікна. Винне, за словами головного лікаря Калуської ЦРЛ Івана Красійчука, міністерство.

Відтак треба змінювати схему фінансування і підхід до використання бюджетних коштів, вирішили депутати Калуської міської ради.

"Наша думка – не понсорувати певні фірми, певні аптечні склади, а скласти програму у напрямку європейського забезпечення охорони здоров’я. По-перше, передбачити страхове забезпечення тим верствам людей, які цього потребують",  зазначив Володимир Павлів, депутат міської ради.

Над пропозицією про впровадження страхової медицини у Калуші працюватиме спеціальна робоча комісія.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: