fbpx

Франківці готові "ламати руки хабарникам" – біля ратуші затримали голову сільради з півмільйонним хабарем

Суспільство 18:34, 25.08, 2016

Затримання проводили оперативники управління захисту економіки Нацполіції та слідчі прокуратури.

Сьогодні франківці стали свідками затримання хабарника. 

Оперативники у масках та правоохоронці в цивільному біля "Фольксвагена" – на капот викладають пачки 200-гривневих купюр. Поліціянти забороняють перехожим фотографувати, пояснюючи, що ведуться слідчі дії. Це викликало обурення натовпу. Люди вигукують, що будуть фільмувати у публічному місці все, що їм подобається. Особливо гарячі голови закликали "поламати хабарникам руки".

Прес-служба прокуратури в області повідомила, що слідчими прокуратури Івано-Франківської області спільно з працівниками УЗЕ ГП НП в Івано-Франківської області було викрито отримання неправомірної вигоди службовими особами органу місцевого самоврядування області.

Так, упродовж квітня-серпня 2016 року службові особи однієї із сільських рад Тисменицького району Івано-Франківської області спільно із керівником громадського об’єднання вимагали неправомірну вигоду в розмірі 470 000 грн у представника суб’єкта господарювання за виконання дій з використанням службового становища щодо безоплатної передачі у приватну власність земельної ділянки площею 0,200 га. Частину неправомірної вигоди в сумі 70 тис. грн вищевказані службові особи отримали  у квітні-червні  поточного  року, решта неправомірної вигоди в розмірі 400 тис. грн отримали сьогодні, 25 серпня, після чого даний факт було задокументовано правоохоронними органами області. 
Вирішується питання про оголошення підозри та обрання запобіжного заходу.
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: