fbpx

Близько 240 майбутніх офіцерів запасу проходять підготовку на кафедрі військової медицини в ІФНМУ

Суспільство 14:00, 14.04, 2015

Цього року в Івано-Франківському національному медичному університеті відновила роботу кафедра екстреної та невідкладної медичної допомоги, медицини катастроф, на якій викладають, зокрема, й дисципліни "Військово-медична підготовка" і "Захист Вітчизни".

25 березня прийнята постанова Кабміну про відновлення кафедри екстремальної та військової медицини ІФНМУ, яка не працювала 6 років. Її роботу свого часу довелось припинити через запровадження кредитно-модульної системи. А сьогодні обставини в країні змусили повернутись до військової підготовки майбутніх медиків.

"Найбільше наше досягнення – ми вижили",  зазначив ректор ІФНМУ Микола Рожко.

Адміністрація вузу стверджує, що відновити роботу кафедри вдалось без великих втрат як кваліфікованих кадрів, так і необхідного обладнання, проте останнє – трохи застаріло.

Здобувати звання офіцера запасу протягом навчальних років зголосилося 120 студентів першого курсу і близько 120 студентів другого і третього курсів. Спочатку вони проходять медкомісію, щоб визначити, чи будуть вони фізично спроможні витримати навантаження, зокрема фізичне. Наразі заняття з військової підготовки проходять на 5-6 парах, щоб студенти, не пропускаючи запланований навчальний процес, могли добирати години на військовій кафедрі. Проте наступного року навчальну програму спланують таким чином, щоб не перевантажувати студентів і заняття військовою справою проходило у рамках звичайного навчального режиму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: