fbpx

Бурштин долучився до "Асоціації відкритих міст"

Суспільство 16:04, 09.04, 2016

До "Асоціації відкритих міст" долучилися міста Бурштин Івано-Франківської області та Запоріжжя. Відповідне рішення було прийняте у середу, 6 квітня, під час засідання Правління Асоціації, що відбулось у Луцьку.

Під час заходу члени Правління Асоціації спільно з представниками Фонду Східна Європа обговорили пріоритетні напрямки роботи Асоціації у 2016 р., прийняли рішення про включення до Асоціації нових членів (м. Запоріжжя, м. Бурштин), затвердили план роботи Асоціації на 2016 р. та висловили свої очікування щодо подальшої діяльності "Асоціації відкритих міст", інформує прес-служба Бурштинської міськради.

"По-перше, ми б хотіли бачити організацію сталою, щоб члени Асоціації бачили довгострокові перспективи її діяльності. Для цього потрібне демократичне правління, активна участь усіх членів і розуміння переваг участі у цій організації, щоб Асоціація надалі розширювалася. По-друге, сьогодні учасниками Асоціації є ті міста, які, напевно, найбільше хочуть змін, інноваційні міста, демократичні. І ми будемо допомагати їм надалі рухатись в цьому напрямку", – повідомив президент Фонду Східна Європа Віктор Лях.

Під час засідання секретар Тростянецької міської ради Аліна Шацька зауважила, що міста, які наразі працюють в рамках Асоціації, випереджають загальнодержавну політику у сфері електронного урядування. Саме вони прокладають шлях розвитку електронної демократії в Україні. У свою чергу, секретар Миргородської міської ради Наталія Гирка висловила переконання у тому, що розвиток електронної демократії в Україні дасть можливість значно зменшити бюрократичну та корупційну складову у відносинах між представниками влади і громадськості.

Місцева асоціація органів місцевого самоврядування "Асоціація відкритих міст" створена 1 жовтня та зареєстрована в органах юстиції 3 грудня 2015 р. Засновниками Асоціації виступили 9 міст та 1 селище з різних регіонів України, які використовують інтерактивну платформу "Відкрите місто" (Луцьк, Чернівці, Миргород, Павлоград, Кузнецовськ, Сарни, Долина, Тростянець, Новояворівськ та селище Добротвір).

В жовтні 2015 р. рішення про вступ до Асоціації прийняли міські ради міст Запоріжжя та Бурштин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: