fbpx

До суду у справі щодо будівництва на вулиці Марійки Підгірянки залучили Івано-Франківську міську раду

Суспільство 13:16, 07.08, 2015

Сьогодні відбулося чергове судове засідання у справі "Санліт-Захід" проти десятьох мешканців трьох будинків на вулицях Відкрита і Марійки Підгірянки. До списку відповідачів потрапили ті люди, які перешкоджали встановити огорожу для будівництва і розпочати зведення багатоповерхівки у дворі, що оточений старими будинками.

Нагадаємо, відповідач Любов Притуляк подала клопотання, аби призупинити позов у цій справі, допоки триває інший судовий процес, суб’єктом якого вона є. Проте суддя Мирослава Польська відхилила це клопотання. Опісля позивач подав клопотання про долучення до матеріалів справи світлин, на яких проілюстровано, як мешканці нібито перешкоджають фірмі розпочати будівництво та перегороджують спецтехніці в’їзд на територію двору. Суддя відхилила і це клопотання та перенесла судове засідання.

Сьогодні ж розгляд справи продовжено на стадії пояснення. Представники позивача заявили клопотання, аби викликати на допит трьох свідків – чоловіка, який на договірній основі співпрацює з “Санліт-Захід”, директора підприємства, яке мало здійснювати бурові роботи, та охоронця охоронної фірми "Галичина". За словами адвоката, ці люди можуть дати пояснення, як 27 січня, 9 лютого та 30 квітня цього року мешканці двору перешкоджали підприємству здійснювати свою діяльність. Представники відповідачів виступили проти такого клопотання, проте суддя Польська його задовольнила, пише ГК.

Одна з відповідачів послалась на стан свого здоров’я та клопотала про перенесення засідання суду, проте суддя відхилила клопотання і ухвалила розпочати розгляд справи по суті.

Після декількох хвилин виступу представника позивача суд задовольнив його клопотання і залучив до справи Івано-Франківську міську раду як третю особу без самостійних вимог на стороні позивача.

Так само суд задовольнив клопотання представника відповідача про витребування документації та проектів землеустрою спірної ділянки.

Зазначимо, спірну землю міська влада віддала в оренду ще у 2008 році. На території були господарські будівлі, проте у 2009 році їх підпалили невідомі. Відтоді напівзруйнована конструкція так і стояла посеред двору. Представники забудовника декілька разів намагалися взяти проби ґрунту, але мешканці перешкоджали цьому. У лютому цього року забудовник приїхав разом з міліціонерами, які мали "засвідчити факт перешкоджання будівництву", але міліція стала на бік людей. Після того такі дії повторювалися декілька разів, а міліціонерів викликали вже мешканці. Забудовник Василь Дейчаківський заручався підтримкою охоронної фірми. Спір перейшов на контроль виконавчого комітету Івано-Франківської міськради. Допоки чиновники намагаються вирішити цю проблему цивілізованим шляхом, жителі навколишніх будинків вирішили піти на хитрість: посеред спірної території, яку вже орендує "Санліт-Захід" збудували капличку. Зважаючи на те, що Василь Дейчаківський є братом "свободівця" Ігоря Дейчаківського і стосунок до забудови мають також "свободівці", мешканці вулиць Відкрита та Марійки Підгірянки навіть написали відкритого листа до Олега Тягнибока, аби той "звернув увагу на негідні дії однопартійців".

Чергове судове засідання у цій справі відбудеться 4 вересня о 10.20 год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: