fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Добродомов: «Студенти профучилищ та коледжів мають отримувати стипендію не меншу, ніж студенти університетів»

Добродомов: «Студенти профучилищ та коледжів мають отримувати стипендію не меншу, ніж студенти університетів»

Політика 17:19, 24.09, 2018

Партія «Народний контроль» ініціює зміни до законодавства, за яким навчальні заклади І-ІІ рівня акредитації зможуть заробляти гроші, а стипендії студентів та зарплати викладачів у цих закладах мають бути такі самі, як у вищих навчальних закладах.

Про це лідер «Народного контролю»,  народний депутат Дмитро Добродомов заявив на зустрічі із  викладачами та студентами Бурштинського енергетичного коледжу ІФНТУНГ. 

Як повідомив Добродомов, «Народний контроль» зареєстрував у ВРУ комплексний законопроект «Про професійну освіту в Україні» (№ 5160), яким пропонує запровадити механізм «приватного замовлення» від підприємств на навчання студентів та дозволити ПТУ брати цільові кредити для поновлення матеріально-технічної бази. Ухвалення цього закону дозволить збільшити можливості фінансування закладів. Окрім того, студенти зможуть отримати перше робоче місце ще під час навчання.

Добродомов також зазначив, що «Народний контроль» ініціює зміни до бюджету, щоби стипендії та зарплати у навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації були такі самі, як у вищих навчальних закладах.

1

«Я абсолютно не розумію алогічність рішення, коли студент профучилища чи коледжу отримує меншу стипендію, аніж студент університету. Це різні діти з різними потребами?» – риторично запитує нардеп.

Законопроект Добродомова також передбачає отримання кредиту на житло молоддю, яка працює, з відсотковою ставкою 1,5%.

«Навіть проголосований законопроект – це ще не панацея. Нам потрібно поміняти цей уряд. Поміняти цей уряд може новий парламент з новою притомною коаліцією, з нормальними людьми. Для цього ми виступаємо за об’єднання всіх нормальних політичних сил, щоб ми спільною колоною пішли на вибори, взяли на себе відповідальність і висунули єдиного кандидата у президенти. І тоді це все можна реалізувати за перших три місяці роботи. Якщо на це мати політичну волю і бажання. А виконати – максимум за рік», – сказав Добродомов.

2

Дмитро Добродомов

Лідер «Народного контролю Прикарпаття» Володимир Гергелюк зазначив, що ініційовані його однопартійцями законопроекти дадуть можливість стримати молодих людей від виїзду за кордон.

«Ми ставимо перед собою ціль, щоби молодь могла заробити в Україні. І ми це будемо робити після президентських і парламентських виборів», – сказав Гергелюк.

3

Володимир Гергелюк

Він запевнив, що із прийняттям законів, які ініціює «Народний контроль», випускники-енергетики на Прикарпатті зможуть заробляти не менше 700-1000 євро, не виїжджаючи за кордон.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: