fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дружина Порошенка та дядько Яценюка були "посіпаками": сьогодні презентували реєстр помічників депутатів ВРУ

Дружина Порошенка та дядько Яценюка були "посіпаками": сьогодні презентували реєстр помічників депутатів ВРУ

Політика 20:32, 17.12, 2015

"Посіпаки" – відкрита база даних помічників народних депутатів України, створена на основі офіційної інформації апарату Верховної Ради України.

У 435 депутатів теперішнього скликання є 7 тисяч 726 помічників. У соцмережі Фейсбук реєстр "Посіпаки" представив журналіст Дмитро Гнап. 

"Сьогодні ми презентуємо важливий і корисний проект "Посіпаки". Це відкрита база даних всіх помічників народних депутатів України останніх п'яти скликань. На жаль, даних про 1-3 скликання у Верховній Раді просто немає", – написав він.

Користуватись проектом дуже просто, пояснює Дмитро Гнап. На сайті є алфавітний покажчик і сортування депутатів по скликаннях. Також можна користуватись пошуковим рядком.

"Наприклад, вбиваєте в пошук: "Гнап Дмитро Володимирович" і бачите, що колись давно я був посіпакою, чи то пак помічником депутатки Прокопович з "Нашої України". Там ви знайдете ще багато цікавої інформації. Наприклад, що не тільки дружина Петра Порошенка, а і його мати були помічниками народних депутатів. У кого був помічником дядько Яценюка і ще багато чого", – заінтригував журналіст.

Що стосується назви сайту, яка співпадає з назвою відомого мультфільму, то Гнап розповів, звідки вона взялася. 

"Посіпаки, зробивши коло, повертаються додому. Якщо ви не в курсі, редактор Слідство.Інфо  наш колега Fedir Sydoruk у вільний час перекладає голлівудські фільми для українського кінопрокату. Саме від нього залежало, як на українському ринку називатимуться відомі "Minions". Федір замість тупого перекладу "міньойни" назвав їх смішним українським словом "посіпаки". Яке фактично отримало нове життя. Авторських прав на слово "посіпаки" у кінокомпанії Universal, ясна річ, немає, воно належить всьому народу, а зареєстровані зображення посіпак з мультфільму ми не використовували. Тому у нас все законно",  обґрунтовує Дмитро Гнап пропозицію називати помічників нардепів "посіпаками".

"Користуйтеся, шукайте, пишіть нам "в лічку" подяки, зауваження та прокльони. Відкритість  запорука прогресу",  наостанок звернувся Гнап до користувачів соцмережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: