fbpx

У Франківську фірма, що отримала дозвіл на обслуговування туалетів у парку, може збудувати там розважальний центр

Суспільство 20:43, 25.02, 2016

Виконком Івано-Франківської міської ради планує скасувати містобудівні умови та обмеження забудови ділянки на вулиці Військових ветеранів, 5, де замість громадських туалетів будівельна компанія має намір збудувати розважальний центр.

По вулиці Військових ветеранів, 5 в Івано-Франківську ТзОВ "Будівельна компанія "Приватбуд" має намір збудувати молодіжний відпочинково-розважальний центр.

Підприємство уклало договір оренди земельної ділянки з Івано-Франківською міською радою 2 серпня 2012 року. За договором, міськрада передала "Приватбуду" 0,0612 га в оренду на п’ять років для обслуговування громадського туалету. За цю ділянку підприємство зобов’язалося платити 24 941 гривень в рік.

Цікаво, що договір оренди від 2 серпня 2012 року укладений на підставі рішення міської ради від 18 грудня 2012 року. Про це свідчить як сам договір оренди, так і довідка з містобудівного кадастру. Тож, судячи з документів, договір оренди підписаний заднім числом.

Отже, 18 грудня 2012 р. міська рада затвердила проект землеустрою та надала в оренду ТзОВ "Будівельна компанія "Приватбуд" ділянку площею 0.0612 га на вул. Військових ветеранів, 5 – знову ж таки для обслуговування громадського туалету. Цьому рішенню передувало ще одне  від 3 лютого 2011 року, яким міськрада дала дозвіл на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок за цією ж адресою площею 0.0130 га. Відтак, 6 березня 2012 року – збільшила площу до 0.0612 га.

А вже 16 березня 2013 року підприємство отримало містобудівні умови та обмеження на будівництво двоповерхового молодіжного відпочинково-розважального центру загальною площею 977,7 кв. м, з яких 281,79 кв. м – площа забудови.

Варто нагадати, що дозволи видавалися за попередньої каденції міської ради, коли більшість у міськраді становили депутати від партії "Свобода", а нинішній міський голова Руслан Марцінків був секретарем ради. Земельні питання на той час на сесію фактично формувала профільна комісія, 8 з 12 членів якої були депутати-"свободівці".

До слова, на місці запланованого розважального центру більше 10 років тому справді були громадські туалети. 

 

1

Втім, "Приватбуд" не відновив їх до сьогоднішнього дня, а землю четвертий рік використовує не за призначенням. А якщо ділянка використовується не за цільовим призначенням, то згідно з договором оренди міськрада має право розірвати його в односторонньому порядку.

Наразі виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради розробив лише проект рішення про скасування містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на вулиці Військових Ветеранів, 5.

Тож залишається сподіватися, що після скасування містобудівних умов та обмежень міська влада скористається законним правом – розірве договір оренди з "Будівельною компанією "Приватбуд", підписаний заднім числом, та збереже для іванофранківців відпочинкову зону.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: