fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • Франківська викладачка представлятиме Україну на чемпіонаті Європи з веслування на байдарках. ФОТО

Франківська викладачка представлятиме Україну на чемпіонаті Європи з веслування на байдарках. ФОТО

Спорт 15:45, 01.06, 2016

Нещодавно викладач кафедри фізичного виховання Івано-Франківського національного медичного університету Наталя Жилюк привезла чергову перемогу зі змагань з веслування на байдарках і каное. Дівчина посіла перше місце у національному відбірковому чемпіонаті, тож наприкінці червня вона представлятиме Україну на чемпіонаті Європи.

Наталя Жилюк уже звикла до перемог. У її спортивній валізі чимало медалей і відзнак: член збірної команди України з веслування на байдарках і каное, багаторазова чемпіонка України у цьому виді спорту, двічі посідала призові місця на чемпіонаті Європи, четверте місце на світовому чемпіонаті серед молоді, інофрмує прес-служба ІФНМУ.

Наталя Жилюк займається веслуванням вже 11 років. Каже, що любов до спорту з самого дитинства їй прививав батько – професійний борець. Коли вперше, у 12 років, потрапила в секцію з веслування, одразу захопилася цим видом спорту.

Вже після першого року тренувань дівчина посіла перше місце на всеукраїнському чемпіонаті серед юніорів. А потім перемоги просто посипалися на талановиту спортсменку.

"У такому спорті як веслування перемога значною мірою залежить ще й від удачі, адже на заваді можуть стати чимало факторів, які неможливо контролювати, – каже спортсменка. – Наприклад, хвиля може перекинути човен або ж вітер не дозволить дотриматися наміченого курсу".

І все одно Наталі Жилюк щастить долати навіть погодні форс-мажори.  

Дівчина зізнається, що напередодні кожних змагань вона обов’язково молиться. Хоча має і певні забобони. Приміром, якщо під час веслування у човні опиниться павучок – це до перемоги. А перед тим, як сісти у човен, спортсменка неодмінно спершу три рази мочить ногу у воді. Чому три? Тому що це її улюблена цифра. Наталя майже все робить тричі. "Краще вірити у такі невинні забобони, ніж шалено хвилюватися і сумніватися в успішності кінцевого результату", – пояснює Наталя Жилюк.

Спортсменка каже, що постійно вигравати їй вдається лише завдяки титанічній праці, цілеспрямованості та впевненості в собі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: