fbpx

Франківські комунальники не можуть побороти бурульки

Суспільство 09:15, 27.02, 2018

В Івано-Франківську на сьогоднішній день немає ефективного способу боротьби з бурульками. Наступної зими для боротьби з бурульками застосують інноваційний підхід – на дахах трьох будинків по вулиці Мазепи встановлять теплові кабелі.

Таке доручення комунальним службам дав міський голова Руслан Марцінків під час оперативної наради.

За словами директора КП МІУК Мирона Джуса, за останній місяць було 15 звернень щодо бурульок. 
Бурульки в основному утворюються на шатрових дахах. На обслуговуванні МІУК 408 таких будинків.

"Минулого четверга на Мазепи 5, 7, 9 проводили "операцію". Наші підрядники нічого не змогли зробити, тому ми звернулися до рятувальників. Сьогодні ситуація на цьому даху суттєво не змінилася, бо знову пригріло сонце і утворилися бурульки. Заплатили 1,5 тисячі гривень, а результату фактично нема", – сказав Джус.

Працівники підприємства обгороджують місця, де не можуть збити бурульки, сигнальною стрічкою.  

"На сьогодні якогось дієвого способу боротьби із бурульками у нашому місті, на жаль, немає. Де невисокі будинки, де можна під'їхати вишкою, це робиться", – сказав Джус.

За дорученням міського голови до наступного року на дахах будинків по вулиці Мазепи 5, 7, 9 встановлять теплові кабелі, аби запобігти утворенню бурульок.

"Поки нічого не сталося, все добре, але надзвичайно важливо обгороджувати, а у місцях, де масово проходять люди, потрібно старатися збити", – сказав Руслан Марцінків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: