fbpx

Франківські медики розповіли, чи можна вживати парникові овочі. ВІДЕО

Стиль життя 11:52, 04.04, 2017

Свіжі овочі та зелень уже на прилавках крамниць та ринків Івано-Франківська. Апетитні, проте не завжди безпечні.

Дехто поспішає придбати ранні огірки, помідори, капусту та редиску, щоб поповнити вичерпаний за зиму запас вітамінів. Інші побоюються нітратів, що містяться у парникових овочах, а тому чекатимуть першого урожаю з грядки, пише КУРС із посиланням на сюжет "Каналу 402".

Медики кажуть, що в ідеалі потрібно їсти 400 грамів овочів і фруктів на день. Вони можуть бути як свіжі, так і заморожені, а також сухофрукти та свіжовитиснені соки. Щодо парникових овочів та зелені, лікарі мають низку застережень, адже у них таки містяться нітрати та пестициди. При правильній підготовці та обробці ці продукти все ж можна вживати без шкоди для здоров'я. 

Завідувач терапевтичним відділенням №1 ЦМКЛ Любов Лосюк радить при можливості перед вживанням знімати з парникових овочів шкірку, якщо це можливо, та замочувати на 15-20 хвилин у воді. Також потрібно обрізати основу коренеплоду на 1-2 см, оскільки найбільше нітратів міститься саме там.

Крім того, овочеві салати фахівці радять вживати тільки свіжими, бо під час тривалого зберігання у холодильнику в них накопичуються небезпечні для організму людини речовини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: