fbpx

Франківські СБУшники повернулися із зони АТО

Суспільство 11:13, 05.11, 2014

Із зони АТО до Івано-Франківська повернулися 25 працівників СБУ, які протягом майже двох місяців несли службу у складі зведеного загону на Луганщині.

На внутрішньому подвір’ї УСБУ хлопців зустріли родини, колеги по роботі та громадські активісти. Начальник Управління СБУ в Івано-Франківській області Микола Найдич вручив військовослужбовцям пам’ятні відзнаки.

Боєць Володимир розповів, що перед групою в зоні АТО стояли особливі завдання, спрямовані на підняття авторитету органів влади та правоохоронних органів на звільнених територіях.

"Ми виконували специфічні завдання, ми не стояли на блокпостах і не були на передовій. Перед нами стояли завдання захисту територіальної цілісності, конституційного ладу і державного суверенітету на уже звільнених територіях", – говорить Володимир.

Як результат  групою зафіксовано 11 кримінальних проваджень та виявлено інформаційний масив, який підозрювався у причетності до спецслужб РФ та займався поширенням сепаратистських поглядів серед населення.

За словами бійця, група добре справилась з поставленими завданнями та змогла підвищити рівень довіри місцевого населення до української влади.

"Уже з половини терміну перебування у нашому районі нам вдалося схилити на свій бік населення, яке почало приносити в адмінбудинок різноманітні заяви, анонімки",  розповідає Володимир.

Відзначимо, на даний час триває фізично-бойова підготовка наступної оперативної групи з числа співробітників Управління СБУ в Івано-Франківській області для участі у АТО. Відповідно до затвердженого графіку ця група невдовзі в свою чергу відбуде на Донбас.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: