fbpx

Франківський ІТ-кластер та РобоКлуб об’єднали зусилля для розвитку дитячої технічної освіти на Прикарпатті

Суспільство 11:45, 27.09, 2016

26 вересня в Івано-Франківську відбулося підписання меморандуму між ГО "Івано-Франківський ІТ-кластер" в особі голови правління Любомира Ходака та ГО "Д.О.М.48.24" в особі голови правління Сергія Никонорова.

Ця подія дала початок інтеграції зусиль найбільшого об’єднання ІТ-компаній в Івано-Франківську та соціального проекту, спрямованого на розвиток дитячої технічної освіти та ранньої профорієнтації – Робоклуб-ІФ.

Керівники організацій домовились об’єднати власні зусилля та використати всі наявні можливості та ресурси для сприяння розвитку освіти і науки в галузі інформаційних технологій, здійснювати взаємну організаційну та інформаційну підтримку та роботу над спільними проектами.

"Знаходження порозуміння і координація наших з партнерами зусиль надасть нового поштовху для розвитку Франківська як центру технічної освіти та інновацій. Тим більше, що творчий, людський та організаційний потенціал у нас для цього є", – зазначив голова правління ГО "Д.О.М.48.24" Сергій Никоноров

ДОВІДКА:

ГО "Івано-Франківський ІТ-кластер" – об’єднання 10 ІТ-компаній, що працюють в Івано-Франківську і які об'єдналися заради ефективнішого сприяння розвитку ІТ як пріоритетної галузі області, презентування та представлення інтересів ІТ-галузі області, участі в ролі експерта в ІТ-проектах або в проектах з ІТ-складовою, розвитку співпраці та інтеграції закладів освіти для вирішення практичних бізнес-задач, створення комфортних умов та середовища для ІТ-спеціалістів (непрофесійні активності, зручна інфраструктура, програми лояльності), участі та сприянню в реалізації інфраструктурних проектів (аеропорт, дороги, автобуси) тощо.

Робоклуб-ІФ – дитячий соціальний освітній проект, що знайомить дітей з основами програмування та робототехніки. За півроку своєї активної роботи проект надав можливість долучитися до навчання та ранньої профорієнтації більш ніж 250 юним прикарпатцям. Третина з цієї кількості є діти обох постраждалих від війни на Сході нашої держави категорій – з сімей учасників АТО та переселенців. Всі інші діти з сімей, які не стикалися з війною напряму.

ГО "Д.О.М.48.24" була заснована переселенцями зі Сходу для мобілізації ресурсів переселенців, в першу чергу інтелектуальних та творчих, для розвитку свого нового дому – Івано-Франківська. На сьогоднішній день більшість команди і волонтерського корпусу організації  – це корінні мешканці Франківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: